Rožaje: Sve po zakonu, DPS dao fotelju kadru BS

Nova ministarka rada Zorica Beba Kovačević rekla je "Vijestima" da je predsjednik UO informisao da je izbor direktora rožajskog Centra u skladu sa zakonom
9 komentar(a)
Aneks DPS-BS Rožaje, Foto: Vijesti online
Aneks DPS-BS Rožaje, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 24.03.2015. 06:26h

Većinom glasova članova Upravnog odbora(UO) juče je za direktora rožajskog Centra za socijalni rad izabran član Glavnog odbora Bošnjačke stranke i aktuelni sekretar Sekretarijata za finansije Kadrija Agović.

Time je zvanično počela realizacija aneksa koalicionog ugovora koji su 28. novembra prošle godine potpisali politički direktor DPS- a Tarzan Milošević i potpredsjednik BS Osman Nurković.

Na osnovu tog dokumenta DPS je dužan BS-u da obezbijedi mjesta pomoćnika ministra rada i socijalnog staranja, direktora Uprave za vode, pomoćnika direktora ZIKS-a, finansijskog direktora „Aerodroma“.

U jednoj od 11 opština (Podgorica, Bijelo Polje, Pljevlja, Rožaje, Petnjica, Berane, Plav, Gusinje, Bar, Ulcinj i Tuzi) dogovoreno je BS dobije direktorska mjesta Centra za socijalni rad, Uprave za nekretnine,

Doma zdravlja, Poreske uprave, Fonda PIO, Zavoda za zapošljavanje... DPS se obavezao da do juna kadrove BS-a postavi na direktorske funkcije u još šest osnovnih i srednjih škola, kao i da im u obrazovnim ustanovama obezbijedi pet mjesta pomoćnika direktora.

Nova ministarka rada Zorica Beba Kovačević rekla je "Vijestima" da je predsjednik UO informisao da je izbor direktora rožajskog Centra u skladu sa zakonom.

"Informisao me je i da predloženi kandidat ispunajava sve zahtejeve, te da je njegov izbor u skladu sa važećom sistematizacijom Centra za socijalni rad u Rožajama. Poznavajući kandidata, sigurna sam da će on profesionalno obavaljati posao i da u tom Centru nikada više nećemo imati situaciju kakvu smo nedavno imali. Takođe, sigurna sam i da će njegovim izborom eventualne nepravilnosti vezane za materijalna davanja, dječje dodatke, i ostala socijalna davanja biti eliminisane", kazala je ona.

Kovačević ne vidi ništa sporno što je Agovićevo imenovanje realizacija aneksa ugovora.

"Svaki koalicioni sporazum podrazumijeva poštovanje zakona. Bez obzira na aneks, u ovom slučaju je najvažnija stvar da je ispoštovan zakon, što je i bilo prioritet", rekla je ona.

Hvalio se još prije 20 dana

Da je Agovićevo imenovanje dogovoreno potvrđuje i činjenica da je prije 20 dana u intervjuima tvrdio da UO i Ministarstvo rada imaju pozitivan stav prema njegovom imenovanju.

Agović (63) je najstariji od šest kandidata sa konkursa. Po gašenju „Gornjeg Ibra“, na Birou rada je proveo oko sedam godina. Lani je, nakon smjene DPS-a, postavljen za sekretara Sekretarijata za finansije. Važi za dobrog ekonomistu.

Bonus video: