Krivokapić podnio ostavku na mjesto izvršnog direktora NVO, jer ide na čelo opozicione liste

"U interesu nezavisnosti i nepristrasnosti moram se odreći svoje funkcije i učešća u njenom radu", naveo je Krivokapić

21303 pregleda 52 reakcija 50 komentar(a)
Zdravko Krivokapić, Foto: Fejsbuk
Zdravko Krivokapić, Foto: Fejsbuk

Profesor Mašinskog fakulteta Zdravko Krivokapić potvrdio je da će biti nosilac liste velikog saveza u kome će se naći Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Narodni pokret, Prava Crna Gora i nestranačke ličnosti, o čemu su "Vijesti" ranije pisale.

Krivokapić je zbog toga podnio je ostavku na mjesto izvršnog direktora NVO "Ne damo Crnu Goru", što je potvrdio na fejsbuk profilu pomenute NVO.

"Poštovani članovi Odbora, drage kolege, bilo mi je zadovoljstvo da sam imao tu čast da se bolje upoznamo i zajedničkim djelovanjem pokrenemo energiju koja treba našoj Crnoj Gori. Sticaj okolnosti je učinio da sam se prihvatio velike obaveze i u poslednjem trenutku postao imenitelj potrebnog jedinstva. Smatrajući da moje trenutno angažovanje nije spojivo sa funkcijom u NVO, u interesu nezavisnosti i nepristrasnosti moram se odreći svoje funkcije i učešća u njenom radu", naveo je Krivokapić u fejsbuk objavi.

On je dodao da njegov budući angažman je i dalje saglasan sa uspostavljenim principima pomenute NVO.

"Ja lično ne pripadam niti jednoj političkoj opciji, pa će mi vodilja biti dostojno i dovoljno. Naše djelovanje je bilo da stvorimo organizaciju na bazi sistemskog pristupa, tako da ne zavisi od ličnosti", napisao je Krivokapić.

On je dodao da će ga na mjestu predsjednik naslijediti Vesna Bratić.

"Zato sam više nego siguran, da će je naša koleginica, uvažena prof. dr Vesna Bratić, još uspešnije voditi. Imaću uvijek osjećaj pripadnosti NVO zavaljujem se svima koji su volonterski radili i članovima Odbora koji su finansijski podržali naš rad, jer je to najbolje svjedočanstvo vjere u rezultate rada. Vi ste moja jedina baza. Ne damo Crnu Goru", zaključuje Krivokapić u objavi.

Krivokapić je jedan od profesora Univerziteta Crne Gore koji se nije složio sa smjenom nekadašnje rektorke Radmile Vojvodić, zbog čega je podnio ostavku na mjesto direktora Centra za doktorske studije UCG. Vojvodić je 2017. godine smijenjena sa funkcije rektorke na inicijativu pet članova Upravnog odbora koji zastupaju interese Vlade.

Vojvodić je smijenjena nakon višemjesečnog zastupanja stava da Visoku medicinsku školu treba izmjestiti iz Berana, sa čim se Vlada nije saglasila. Ona je ranije ocijenila da je njena smjena bila nezakonita i podijela je tužbe pred nadležnim sudovima.

Viši sud u Podgorici donio je prošle godine presudu kojom je utvrđeno da je bivša rektorka Univerziteta Radmila Vojvodić nezakonito smijenjena sa te funkcije.

Bonus video: