Odluka Zapada: Pojedine ruske banke će biti isključene iz SWIFT mreže

Gradonačelnik Kijeva kazao da će policijski čas trajati svakog dana od 17 sati do osam ujutru. Visoki predstavnik EU Žozep Borelj zakazao sastanak šefova diplomatija zemalja članica Unije za nedjelju

422034 pregleda272 komentar(a)
Ukrajinske snage, Foto: Reuters
26.02.2022. 23:32h
08:04h

Ukrajinske trupe kontrolišu kijevsku hidroelektranu na sjeveru ukrajinske prijestonice, javila je u subotu novinska agencija Interfaks, pozivajući se na ukrajinsko ministarstvo energetike.

Agencija Rojters napravila je ispravku informacje objavljene koja je objavljena ranije, a u kojojk je bilo navedeno da su ruske snage zauzele hidroelektranu.

Izmjena: 08:16h
08:02h

Dvije rakete su u subotu pogodile područja jugozapadno od centra Kijeva, javio je dopisnik Rojtersa.

Jedna od raketa pala je u oblasti blizu aerodroma Žuljani, rekao je on.

Drugi svjedok je rekao da su projektili pogodili oblast u blizini trga u Sevastopolju, dok je gradska vlada Kijeva rekla da je jedna od raketa pogodila stambenu zgradu.

07:32h

Ruske i ukrajinske snage sukobile su se rano jutros na periferiji ukrajinske prijestonice, prenosi Rojters dok su vlasti pozivale građane da pomognu u odbrani grada od napredovanja ruskih snaga u najgoroj evropskoj bezbjednosnoj krizi posljednjih decenija.

foto: Reuters
Izmjena: 08:12h
07:31h

Ruske trupe zauzele su kijevsku hidroelektranu koja je u sjevernom dijelu ukrajinske prijestonice, javila je novinska agencija Interfaks, pozivajući se na Ministarstvo energetike Ukrajine.

Izmjena: 08:04h
07:31h

Predsjednik Ukrajine Volodomir Zelenski kazao je u novoj video-poruci da neće položiti oružje i da neće napustiti Kijev.

Zelenskifoto: Reuters

"Nećemo položiti oružje, branićemo svoju zemlju", rekao je Zelenski u poruci snimljenoj ispred njegove kancelarije u Kijevu.

Izmjena: 08:08h
07:30h

U centru Kijeva se čuje granatiranje od ranog jutra, javio je Rojters pozivajući se na izjave svjedoka.

foto: Reuters

Agencija navodi i da se vode borbe oko vojnog garnizona u centralnom dijelu ukrajinske prijestonice.

Izmjena: 08:27h