Ajntrahtu Liga Evrope i evropski trofej poslije četiri decenije

Njemačka ekipa savladala Rendžers 5:4 nakon penala, poslije 120 minuta bilo 1:1. Ajntraht će igrati u Ligi šampiona naredne sezone

34598 pregleda4 komentar(a)
Foto: Reuters
19.05.2022. 09:26h
20:24h

Detalj iz svlačionice Rendžersa.

20:20h
20:07h

Tu su i navijači Ajntrahta.

foto: Reuters
20:07h

Navijači Rendžersa na tribinama.

foto: Reuters
20:05h

Oba tima osvojila su po jednu evropsku titulu - Ajntraht je 1980. godine savladao Borusiju Menhengladbah i osvojio Kup UEFA, dok je Rendžers osam godina ranije u finalu Kupa pobjednika kupova bio bolji od moskovskog Dinama.

19:48h

Sastav Ajntrahta:

19:48h

Sastav Rendžersa:

19:46h

Previše ljudi, previše alkohola...Ovdje pročitajte na potencijalne "ozbiljne probleme" sa kojima se suočava policija u Sevilji prije finala.

19:37h

Ajntraht je do finala došao osvojivši prvo mjesto u grupi D, u kojoj su bili još Olimpijakos, Fenerbahče i Antverpen. Kao prvi u grupi plasirao se u osminu finala, a u prvoj nokaut rundi eliminisao Betis. U četvrtfinalu je njemačka ekipa iznenadila Barselonu, dok je u polufinalu bila bolja od Vest Hema.

Rendžers je sezonu počeo od kvalifikacija, gdje je eliminisao Alaškert. Potom je u grupi A, u konkurenciji Liona, Sparte iz Praga i Brondbija, osvojio drugo mjesto, pa je morao da igra šesnaestinu finala, gdje je protivnik bila Borusija Dortmund, koja je sezonu počela u Ligi šampiona.

Rendžers je eliminisao Borusiju, potom Crvenu zvezdu, zatim Bragu i na kraju Lajpcig.

19:25h

Navijači oba kluba okupirali su Sevilju:

18:54h

Fudbalska sezona bliži se kraju, a večeras će na "Ramon Sančes Pichuanu" u Sevilji biti odigrano prvo od tri evropska finala - za trofej u Ligi Evrope boriće se Ajntraht Frankfurt i Rendžers.

Osim prestiža i titule večerašnji pobjednik će naredne sezone igrati u Ligi šampiona, što predstavlja još jedan motiv njemačkoj i škotskoj ekipi.

U finalu se sastaju ekipe od kojih se nije očekivalo da će doći u priliku da se bore za trofej - interesantno, Ajntraht je bez poraza, dok je Rendžers na startu sezone imao dva vezana poraza, osvojio drugo mjesto u grupi, a onda sjajno odigrao nokaut fazu.

Najavu utakmice pročitajte ovdje.

Izmjena: 19:36h