OSUĐEN NA ČETIRI MJESECA ROBIJE

Knežević uputio Ustavnu žalbu, traži da se odloži odlazak u zatvor

U Ustavnoj žalbi se ocjenjuje da su za donošenje rješenja o odlaganju izvršenja zatvorske kazne ispunjeni svi zakonski uslovi
53 pregleda 9 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.03.2018. 14:44h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević zatražio je od Ustavnog suda da odmah donese rješenje kojim mu se odlaže izvršenje kazne zatvora u trajanju od četiri mjeseca, na koju je osuđen zbog napada na policajca 17. oktobra 2015.

Kako je saopšteno iz DF-a, Ustavnu žalbu sa predlogom za određivanje privremene mjere obustave izvršenja krivične presude Višeg suda u Podgorici u ime Kneževića podnio je advokat Predrag Ćetković.

Oni od Ustavnog suda traže da utvrdi da su presudama Višeg suda u Podgorici od 23. januara ove, i Osnovnog suda u Podgorici od 18. oktobra prošle godine, Kneževiću povrijeđena prava na pravično suđenje i na slobodu mirnog okupljanja.

U žalbi se od Ustavnog suda traži da ukine obje presude, i da predmet vrati prvostepenom sudu na ponovno suđenje, ili da ukine samo drugostepenu odluku i predmet vrati Višem sudu na novo odlučivanje o žalbi koju je Knežević izjavio povodom presude Osnovnog suda.

"Predlažemo da Ustavni sud odmah donese privremenu mjeru – rješenje kojim će prema podnosiocu narediti odlaganje izvršenja kazne zatvora u trajanju od četiri mjeseca, koja mu je pravosnažno izrečena osporenom presudom Višeg suda 23. januara, i to do donošenja odluke Ustavnog suda o ovoj žalbi", navodi se u žalbi Kneževića.

U Ustavnoj žalbi se ocjenjuje da su za donošenje rješenja o odlaganju izvršenja zatvorske kazne ispunjeni svi zakonski uslovi.

"Jer bi odlaskom na izdržavanje ove kazne za podnosioca, kao čovjeka odgovarajućeg društvenog ugleda i integriteta, pri tome profesora, političkog djelatnika i narodnog poslanika, nesumnjivo bila prouzrokovana nenadoknadiva moralna, psihološka i svaka druga šteta, kao i trajna stigmatizacija", navodi se u žalbi.

Preporučujemo za Vas