Čepić: Trudićemo se da popravimo odbranu i pomognemo Simiću; Vujačić: Poslije Čilea priča o glavnoj fazi

„Nevjerovatan je osjećaj dati prve golove na Svjetskom prvenstvu. Bilo je odlično, dali smo sve od sebe. Pravili smo neke greške, ali smo ih ispravili odbranom i zasluženo slavili”, rekao je Risto Vujačić

9511 pregleda 1 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Miloš Vujović je bio kao brzi voz u 1. poluvremenu, dao je čak sedam od prvih 15 golova protiv Irana, njegov prezimenjak Branko je sve vrijeme bio nerješiva enigma za trećeg Vujovića - Veselina i njegove izabranike, ali kada je bilo najvažnije, 20-godišnjak iz Pljevalja je pokazao da ima veliko srce.

Radojica Čepić je odbio nalet Irana, koji je serijom 4:0 izjednačio na 20:20, i sa dva vezana gola nagovijestio pobjedu „lavova” - 34:31.

„Bilo je pritiska, dali smo sve od sebe da ispravimo greške sa prethodne utakmice i u odbrani i u napadu. Nismo imali sreće u svakoj situaciji, kada smo se dobro borili neke lopte su nesrećno ušle u mrežu. Kasnije smo sve pokrili, popravili napad i igrali jedan za drugog. To nam je donijelo pobjedu”, rekao je Čepić, koji je, kao i protiv Španije, dao prvi gol za Crnu Goru.

Pred timom Zorana Roganovića je duel sa Čileom, pobjeda je neophodna da bi se u glavnu fazu, u kojoj će rivali biti Francuska, Poljska i Slovenija, prenijela dva boda.

„Nećemo potcijeniti Čile. Moramo da uđemo sa 100 odsto snage i da uradimo sve što možemo da pobijedimo što ubjedljivije i time pokažemo da zaslužujemo da idemo u glavnu fazu”.

Iako je pobjeda bitna, ne smije se potiskati činjenica da je odbrana na momente bila loša.

„Trudićemo se da popravimo odbranu na sljedećem meču, da pomognemo Simiću i olakšamo mu posao na golu. Moramo da budemo gušći i čvršći u odbrani, da više igramo jedan za drugog”, poručio je Čepić.

Kada je Branko Vujović odmarao, na terenu je bio Risto Vujačić. MVP šampionata Izraela je dao dva gola, a iznudio je i sedmerac i isključenje u 44. minutu, pri rezultatu 26:23.

„Nevjerovatan je osjećaj dati prve golove na Svjetskom prvenstvu. Bilo je odlično, dali smo sve od sebe. Pravili smo neke greške, ali smo ih ispravili odbranom i zasluženo slavili”, rekao je 29-godišnji Baranin.

Vujačiću ne smeta što je u sjenci pet godina mlađeg Nikšićanina.

„Banjo je top igrač, tu nema priče. Koliko dobijem minute, dajem maksimum, jer ne igramo svako za sebe, nego timski. Cilj nam je da prođemo što dalje”.

Sa Iranom nije bilo lako, a neće ni sa Čileom, jer igra atipično. O rivalima u glavnoj fazi Vujačić još ne želi da govori.

„Malo je bilo problema sa Irancima dok smo ih osjetili kroz igru, ali poslije je sve bilo u redu. Sada se spremamo za Čile, kada ga pobijedimo pričaćemo o glavnoj fazi”, zaključio je stameni desni bek.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: