NARUŠENA IM PRIVATNOST

Kraljevska porodica: Hari i Megan pokreću tužbu zbog slikanja sina Arčija iz drona

"Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa podnijeli su ovu tužbu kako bi zaštitili privatnost sina u domu u kome žive. Da spriječe upade fotografa i svih onih koji žele da profitiraju od ovih ilegalnih radnji"

5506 pregleda 3 komentar(a)
Foto: PA Media
Foto: PA Media

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa pokrenuli su pravni postupak u Americi, pošto je neimenovana osoba dronom slikala njihovog 14-mesečnog sina Arčija.

Kraljevski par tvrdi da im je time narušena privatnost.

Tužba je zasnovana na zakonu o privatnosti u Kaliforniji.

Princ Hari i Megan, koji sada žive u Los Anđelesu, odrekli su od kraljevskih dužnosti u martu.

Njihov advokat Majkl Kamp kaže da svaka osoba u Kaliforniji, zakonom ima zagarantovano pravo na privatnost u svom domu. Ni dronovi, helikopteri i telefoto objektivi ne mogu da oduzmu to pravo.

„Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa podneli su ovu tužbu kako bi zaštitili privatnost sina u domu u kome žive. Da spreče upade fotografa i svih onih koji žele da profitiraju od ovih ilegalnih radnji", rekao je Kamp.

Prema tužbi, vojvodu i vojvotkinju stalno prate paparaci, koji su išli za njima do kuće u Los Anđelesu, nadleću ih helikopteri, seku i prave rupe u ogradi koja opasava njihovo imanje, kako bi ušli.

U odvojenoj tužbi, koju su ranije pokrenuli protiv listova Mejl on Sandej i Mejl Onlajn, Megan ih tuži zbog narušavanja privatnosti i kršenja autorskih prava.

U sudskim dokumentima piše da vojvotkinja „nije imala podršku institucija" monarhije i da joj je bilo zabranjeno da komentariše medijske napise dok je bila trudna.

Izdavač negira njene tvrdnje.


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Preporučujemo za Vas