Sakaćenje konja u Francuskoj: Policija uhapsila osumnjičenog u Alzasu

Za sada se ne zna ni da li je ovo djelo jedne osobe ili su prvi napadi inspirisali drugog počinioca koji je kopirao zločine

10428 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mesecima unazad Francusku potresa serija jezivih napada na konje, a poslednji se dogodio se u nedelju, južno od Dižona, na oko 300 kilometara od Pariza.

Više od 30 konja je ubijeno ili osakaćeno širom zemlje, a policija je saopštila da je privela 50-godišnjeg muškarca, za koga se osnovano sumnja da je umešan u ove zločine.

Svirepost ovih zlodela je šokirala Francusku - konjima su odsecane uši ili genitalije.

Osumnjičeni muškarac je uhapšen u Alzasu, a za njim se traga zbog napada u Jonu, severozapadno od Dižona, koji se dogodio prošlog meseca. Policija je objavila foto-robot osumnjičenog koji je primećen na mestu zločina.

Vlasnik jednom imanja je pozvao policiju oko dva sata iza ponoći po lokalnom vremenu nakon što je na svojoj livadi ugledao svetla baterijskih lampi.

Za razliku od prethodnih napada, ovim životinjama nisu nanete teške povrede.

Policija ne zna zašto su konji meta napada.

Za sada se ne zna ni da li je ovo delo jedne osobe ili su prvi napadi inspirisali drugog počinioca koji je kopirao zločine.

Osumnjičeni je zadržan u ponedeljak ujutro u gradu Nambšaim, u blizini nemačke granice. Policija nije objavila njegovo ime.

Tužilac je rekao da je ovaj nezaposleni muškarac „u Nemačkoj poznat po napadima na životinje".

Prvobitna pretraga njegove kuće, istražiteljima nije dala mnogo informacija, ali „postoji mnogo elektronskog materijala koji treba da se pročešlja", dodao je tužilac.



Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: