NAJAVA POP IKONE

Madona i Holivud: Pjevačica će režirati film o sebi

Zvezda je rekla da će film u prvi plan staviti muziku, dodajući: „Muzika me održava, a umetnost me čini živom"

4430 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Pop ikona Madona najavila je da će režirati film o sopstvenom životu i karijeri.

Zvezda scenario piše sa Diablo Kodi, scenaristkinjom koja je dobila Oskara za scenario filma Džuno, a radila je i na filmu Mladi.

Očekuje se da će film prikazati njen uspon iz siromašnih četvrti Njujorka do globalne superzvezde, kroz pesme poput Like A Virgin i Vogue.

Zvezda je rekla da će film u prvi plan staviti muziku, dodajući: „Muzika me održava, a umetnost me čini živom."

Još neimenovani projekat biće Madonino treće rediteljsko ostvarenje nakon filma Prljavština i mudrost iz 2008. i filma W.E. iz 2011. godine, koji se zasnivao na vezi kralja Edvarda Osmog sa Volis Simpson.

Potonji film su ocrnili kritičari, a loše je prošao i u bioskopima, zaradivši samo dva miliona dolara, u odnosu na budžet od 11 miliona.

Međutim, biografije rok i pop zvezda sjajno prolaze. Odlično se pokazao film o Eltonu Džonu Raketa i o Frediju Merjuriju - Boemska rapsodija, za koji je Rami Malek dobio Oskara za glavnu ulogu.

Madonino ostvarenje radiće Universal Pictures - firma na koju je pevačica ranije bila ljuta jer su se dočepali nezvaničnog scenarija koji je inspirisan njenim životom.

Madonna / Instagram

Ne zna se kada će kastinzi za film biti organizovani, a nije objavljeno ni kada će se raditi produkcija, ali je pop zvezda na Instagram nalogu objavila da je u ranoj fazi pisanja scenarija.

U odgovoru na pitanja obožavalaca, rekla je da će biografski film biti o „borbi umetnice koja pokušava da preživi u svetu muškaraca", dodajući da putovanje pokriva čitav niz emocija: „sreću, tugu, bes, ludilo, dobro, loše i ružno".

Dodala je da će se radnja baviti njenom vezom sa umetnikom Žan-Mišel Baskijatom, posledicama njenog kontroverznog spota za pesmu Like A Prayer i njenim iskustvom snimanja filma Evita.

„Želim da prenesem neverovatno putovanje na koje me je život poveo kao umetnicu, muzičarku, plesačicu - ljudsko biće, koje pokušava da se probije u ovom svetu", rekla je Madona, kada je potvrdila da će režirati film.

„Neophodno mi je da opišem ovaj životni tobogan sopstvenim glasom i vizijom."


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Preporučujemo za Vas