"osjećaj gotovo nepodnošljive tuge"

Žene i abortus: Megan Markl otkrila da je imala pobačaj u julu

„Dok sam grlila moje prvo dete, znala sam da gubim drugo", napisala je Markl u tekstu objavljenom u dnevnom listu Njujork Tajms

3743 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa, otkrila je da je u julu imala pobačaj i da je to bio „osećaj gotovo nepodnošljive tuge".

„Dok sam grlila moje prvo dete, znala sam da gubim drugo", napisala je Markl u tekstu objavljenom u dnevnom listu Njujork Tajms.

Arči, prvi sin Megan Markl i princa Harija, vojvode od Saseksa, rođen je 6. maja 2019.

Megan je napisala i da „je taj gubitak doneo bol svima u porodici u 2020".

Navela je da je jednog julkog jutra osetila „oštar grč", a nekoliko sati kasnije, iz bolničkog kreveta gledala je „kako se njenom mužu slama srce dok on pokušava da sakupi smrskane delove njenog".

Tridesetdevetogodišnja Megan je govorila o sopstvenom iskustvu kako bi motivisala druge da češće pitaju bližnje da li je sve u redu tokom Dana zahvalnosti, američkog praznika.

Vojvoda i vojvotkinja su se preselili u Kaliforniju pošto su se u januaru odrekli većine kraljevskih dužnosti i prinadležnosti kako bi se sklonili iz centra pažnje medija.

„Gubitak deteta donosi gotovo nepodnošljivu tugu - to iskustvo su mnogi doživeli, ali su retki govorili o njemu", napisala je vojvotkinja.

„Dok smo tugovali zbog gubitka, suprug i ja smo otkrili da u prostoriji u kojoj ima 100 žena, 10 do 20 njih je imalo pobačaj".

Ali razgovor o tome i dalje predstavlja tabu temu, piše Megan.

„Protkano neopravdanim osećajem stida, one su se se zatvarale u krug tugovanja u kojem su taj bol podnosile same".

„Neke su hrabro podelile sopstvena iskustva, otvorile su vrata znajući da ako jedna žena govori istinu, to daje dozvolu i nama ostalima da uradimo isto", dodala je vojvotkinja.


Pogledajte video kako su izgledali protesti povodom promena zakona o abortusu


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Preporučujemo za Vas