Dokumenatarc o Britni Spirs: Zašto joj se Džastin Timberlejk izvinio

Takođe se izvinio Dženet Džekson, jer je nije podržao nakon njihovog zajedničkog kontroverznog nastupa na Super bolu

9662 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Džastin Timberlejk se izvinio Britni Spirs nakon što su se u novom dokumentarcu pojavili detalji o njegovom ponašanju prema pevačici tokom i nakon njihove veze.

Na arhivskim snimcima vidi se Džastin Timberlejk kako komentariše njihov seksualni odnos.

Timberlejk je na Instagramu napisao da mu je „duboko žao" i da želi da „preuzme odgovornost".

Takođe se izvinio Dženet Džekson, jer je nije podržao nakon njihovog zajedničkog kontroverznog nastupa na Super bolu.

Timberlejk i Spirs su bili u vezi od 1999. do 2002. godine, dok je pevač bio deo grupe En Sink.

Nakon njihovog razlaza, indirektno ju je optužio da ga je prevarila kada je unajmio glumicu koja liči na pevačicu za spot za njegov singl Cry Me A River.

Izjava Džastina Timberlejka u celosti

„Video sam poruke, tagove, komentare i nedoumice i želim da odgovorim. Duboko mi je žao zbog vremena u kome su moji postupci doprineli problemima ljudi, kada nisam reagovao ili nisam govorio ono što je trebalo. Shvatam da sam u ovim i u mnogim drugima trenucima propustio da skrenem pažnju ili čak imao koristi od sistema koji opravdava mizoginiju i rasizam.

„Konkretno želim da se izvinim Britni Spirs i Dženet Džekson pojedinačno, jer brinem i poštujem ove žene i znam da nisam uspeo u tome. Takođe se osećam primoranim da odgovorim, delimično, jer svi umešani zaslužuju bolje i najvažnije, jer je to deo većeg problema, a želim da budem deo rešavanja istog i da iz toga rastem.

„Industrija (šou biznisa) ima rupa. Ona postavlja muškarce, posebno belce, na prvo mesto. Dizajnirana je na taj način. Kao čovek u privilegovanom položaju moram o tome glasno da govorim. Zbog neznanja nisam prepoznao sve što se dešavalo u mom životu, ali ne želim da ikada imam koristi od toga da drugi budu uništeni.

„Tokom karijere nisam bio savršen u snalaženju u svemu ovome. Znam da je ovo izvinjenje prvi korak i da ne menja prošlost. Želim da preuzmem odgovornost za pogrešne korake, kao i da budem deo sveta koji podržava borbu. Duboko mi je stalo do blagostanja ljudi koje volim i koje sam voleo. Mogu bolje i biću bolji. "

Nakon što se proslavila 1990-ih, Spirs je rekla da je čekala da se uda da izgubi nevinost.

Ali tokom radio intervjua, čiji se snimak pojavljuje u dokumentarcu, Timberlejk je javno otkrio da su imali odnose.

Getty Images

Dve godine kasnije, na Super boulu 2004. godine, Timberlejk je nastupio sa Dženet Džekson, slučajno otkrivajući njenu dojku.

Brojni gledaoci su se žalili.

Iako su se oboje izvinili, Džekson je bila na meti negativnog publiciteta. Američki radio i MTV su je novčano kaznili i stavili na crnu listu, a Timberlejkov izbor da je javno ne podrži bio je oštro kritikovan narednih godina.

Britni Spirs je ponovo došla u žižu javnosti zbog dokumentarca Njujork tajmsa, u kojem su se novinari bavili njenim ponašanjem tokom karijere.

Kritikovan je i Timberlejk i druge javne ličnosti, uključujući novinarku Dajan Savijer, koja je za Spirsovu tokom intervjua 2003. godine rekla da je „razočarala mnogo majki" i trač-blogera Pereza Hiltona, koji je učestvovao u izveštavanju o njenom krahu 2007. godine.

Film takođe detaljno govori o starateljstvu i pravnom aranžmanu koji je njenom ocu Džejmiju Spirsu dao kontrolu nad njenom karijerom i finansijskim poslovima od 2008. godine.

Međutim, u četvrtak je sudija podržao prethodnu presudu kojom je finansijska kompanija takođe postala staratelj pevačice i odbio zahtev Džejmija Spirsa da zadrži prethodni nivo moći nad investicijama svoje ćerke.


Follow us on Facebook or on Twitter @BBCNewsEnts. If you have a story suggestion email entertainment.news@bbc.co.uk.

Bonus video: