Serije, televizija i Igra prijestola: Produkcija serije „Kuća zmaja“ započeta čitanjem scenarija

Radnja „Kuće zmaja" (House Of The Dragon) se odvija 300 godina prije događaja u „Igri prestola" i ispričaće priču o porodici Targarjen.

9087 pregleda 1 komentar(a)
Met Smit, Olivija Kuk i Pedi Koncidajn bili su na čitanju scenarija, Foto: HBO
Met Smit, Olivija Kuk i Pedi Koncidajn bili su na čitanju scenarija, Foto: HBO

Započeta je produkcija prikvela serije „Igra prestola" pod nazivom „Kuća zmaja" (House of the Dragon), potvrdila je kompanija HBO.

Oni su obeležili ovu priliku objavljivanjem fotografije sa čitanja scenarija, uz poštovanje fizičke distance, na kojoj se vide zvezde serije Pedi Konsidajn i Met Smit.

Radnja „Kuće zmaja" (House Of The Dragon) se odvija 300 godina pre događaja u „Igri prestola" i ispričaće priču o porodici Targarjen.

Zasnovana je na knjizi „Vatra i led" autora Džordža R.R. Martina iz 2018. godine.

Serija, koju je osmislio Martin zajedno sa producentima Rajanom Kondalom i Migelom Sapočnikom, trebalo bi da bude emitovana 2022. godine na striming servisu HBO Maks.

Konsidajn će u TV adaptaciji glumiti „toplog, ljubaznog i pristojnog" kralja Viserisa Targarjena.

Smit, poznat po glavnoj ulozi u seriji „Doktor Hu" (Doctor Who) i ulozi pokojnog vojvode od Edinburga u seriji „Kruna", glumiće princa Demona Targarjena.

Ema D'Arsi (princeza Renira Targarjen), Stiv Tusent (Morska zmija), Ris Ifans (Oto Hajtauer) i Olivija Kuk (Alisent Hajtauer) bili su među članovima glumačke ekipe prisutnim na čitanju scenarija.

Oživljavanje Vesterosa?

Ljubitelji izvorne serije, adaptirane iz Martinovih knjiga fantazije „Pesma leda i vatre", znaju da je porodici Targarjen suđeno da bude umešana u žučan građanski rat.

Jedan od njihovih potomaka, Deneris Targarjen, koju je glumila Emilija Klark, bila je jedna od najvažnijih likova u originalnoj seriji koja je imala osam sezona, emitovanih od 2011. do 2019. godine.

Serija je bila fenomen pop kulture, osvojivši 59 Emi nagrada i postala jedna od najuspešnijih ostvarenja u istoriji televizije.

Međutim, poslednja sezona, koju su napisali Dejvid Beniof i D. B. Veis, ne prateći Martinov objavljeni izvorni materijal, podelila je obožavaoce i kritičare.

„Kuća zmaja" je jedan od mnogih televizijskih projekata „Igre prestola" koje HBO planira, usled pokušaja da oživi nasleđe franšize, što pokazuje i predstava koja se trenutno producira u zapadnom delu Londona.


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: