Leopard napao ženu tokom foto-sesije

Ljubiteljka životinja i foto-model, kako su je opisali, pretrpjela je ozbiljne povrede glave unutar ograđenog prostora koji je dom dvojici leoparda, Troju i Parisu

11153 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tridesetšestogodišnja žena teško je ozleđena prilikom napada leoparda koji se dogodio tokom foto-sesije u domu za penzionisane životinje koje su korišćene za komercijalna snimanja, u istočnoj Nemačkoj.

Ljubiteljka životinja i foto-model, kako su je opisali, pretrpela je ozbiljne povrede glave unutar ograđenog prostora koji je dom dvojici leoparda, Troju i Parisu.

Iz policije su saopštili da je žrtva sa ozbiljnim povredama hospitalizovana u utorak.

Navodno upozorenje da je leopard tada pobegao pokazalo se netačnim.

Vlasti su saopštile da nema opasnosti za stanovništvo i da se vodi istraga o tome šta se dogodilo u domu za životinje u Nebri, država Saksonija-Anhalt.

Nemački tabloid Bild objavio je da se žrtva zove Džesika Lajdolf.

Još nije poznato za koje potrebe je fotografisana i ko je organizator snimanja.

Prema navodima na sajtu nemačkog tabloida, Lajdolf ima konje, mačke, golubove i papagaje.

Map


Vlasnica sajta je odbila da komentariše, ali prema njenom portalu, stanovnici ovog doma za penzionisane životinje pojavljivali su se na filmovima, televiziji i reklamama - od popularne serije Igra prestola do reklame za Be-em-ve (BMW).

Za Troja i Parisa je rečeno da su korišćeni u reklami za plazma televizore.

Životni uslovi životinja, ponašanje i bezbednost same lokacije proverili su lokalni veterinari tek ovog meseca, kažu okružne vlasti.

Grupa za zaštitu životinja - Peta - odgovorila je na napad tako što je pozvala da se velike mačke drže samo u priznatim spasilačkim centrima gde ne mogu da se eksploatišu u komercijalne svrhe.


Pogledajte snimak upada leoparda u jedno indijsko selo


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: