Indija, poplave i brak: Kad kazan postane ljubavna barka - mladenci nisu odustali uprkos poplavama

Akaš i i Aišvarja su bili odlučni u namjeri da ne dozvole da im jedan od najvažnijih dana u životu pokvare poplave koje su izazvale jake padavine u selu Talavadi u indijskoj državi Kerala.

1837 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AFP
Foto: AFP

Fotografije mladenaca koji na venčanje dolaze sedeći u velikom kazanu koji pluta poplavljenim ulicama mesta u južnoj Indiji izmamile su osmeh na lica stanovništva koje je pogođeno novom prirodnom nepogodom.

Akaš i i Aišvarja su bili odlučni u nameri da ne dozvole da im jedan od najvažnijih dana u životu pokvare poplave koje su izazvale jake padavine u selu Talavadi u indijskoj državi Kerala.

Fotografije mladenaca, inače zdravstvenih radnika, veoma brzo su postale viralne na društvenim mrežama.

Obilne padavine u državi Kerala izazvale su poplave i klizišta, a stradalo je najmanje 25 ljudi.

Nabujale reke nosile su sve pred sobom, putevi su poplavljeni, a pojedina sela potpuno su zbrisana.

Akaš i Aišavara su se venčali u malom seoskom hramu koji je bio delimično poplavljen.

Par je od ljudi iz drugog hrama pozajmio aluminijumski kazan i zamolio nekoliko lokalnih meštana da im pomognu da doplove do odredišta.

„Pretvorilo se u venčanje kakvo nismo mogli da zamislimo", rekla je Aišavara za lokalnu televiziju Azijanet.

Novopečeni mladenci su rekli da su prvo planirali malu ceremoniju sa ograničenim brojem gostiju, uglavnom članova porodice.

Objavljivanja fotografija na društvenim mrežama, kažu, donelo im je osećaj kao da su svečani dan podelili sa mnogo većim brojem ljudi.

Akaš je rekao da su davno zakazali venčanje i nisu hteli da ga odlože, pošto imaju problem sa slobodnim danima na poslu, objavila je lokalna novinska agencija PTI.

Mladoženja je dodao da su u kratkom vremenskom roku i postojećim okolnostima jedino mogli da organizuju kazan kao adekvatno prevozno sredstvo kroz poplavljene ulice.


Pogledajte video o uspešnom mešovitom braku


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: