U eksploziji autobusa u Damasku poginulo 13 ljudi

Vozilo je pred zoru pogođeno sa dvije eksplozivne naprave dok je prolazilo ispod Hafez al-Asad mosta, izveštava novinska agencija Sana

4477 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U bombaškom napadu na vojni autobus u centru Damaska, glavnom gradu Sirije, poginulo je najmanje 13 ljudi, prenose sirijski državni mediji.

Vozilo je pred zoru pogođeno sa dve eksplozivne naprave dok je prolazilo ispod Hafez al-Asad mosta, izveštava novinska agencija Sana.

Snimak sa lica mesta prikazuje ugljenisane ostatke autobusa.

Iako je Sirija već deceniju u građanskom ratu, ovakvi napadi u glavnom gradu su sve ređi.

Napad u sredu smatra se najkrvavijim u centru Damaska od marta 2017. godine, kada je najmanje 30 ljudi stradalo u samoubilačkom napadu za koji je odgovornost preuzela islamistička ekstremistička grupa - Islamska država.

Za sada nema informacija ko stoji iza ovog napada, ali će sumnja pasti na predstavnike Islamske države, koji su napadali vojna vozila u istočnoj Siriji ove godine.

Siriju razaraju sukobi koji su izbili pošto je vlada Bašara al Asada odgovorila napadom na mirne prodemokratske proteste u martu 2011. godine.

U tom napadu je stradalo najmanje 350.000 ljudi, prema podacima Ujedinjenih nacija, a polovina stanovništva primorana je da napusti domove - oko šest miliona izbeglica otišlo je u inostranstvo.


Pogledajte video: Džinovska lutka šeta Evropom kao simbol devojčica izbeglih iz Sirije


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: