Dvije žene optužuju glumca Krisa Nota iz serije Seks i grad da ih je silovao

Poslije flertovanja, kako ga ona opisuje, Zoi kaže da je prihvatila poziv da dođe u njegov stan u zapadnom Holivudu, gdje ju je, kako tvrdi, silovao

5127 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Dve žene optužile su američkog glumca Krisa Nota, najpoznatijeg po ulozi „Zverke" u seriji Seks i grad, da ih je seksualno napao 2004. i 2015. godine.

Žene su do detalja opisale navodne napade za Holivud riporter, a govorile su pod pseudonimima Zoi i Lili.

Časopis navodi da se žene ne poznaju.

U pisanoj izjavi, 67-godišnji Not je istakao da su žene dobrovoljno pristale na susret sa njim i a optužbe je kategorično negirao.

Zoi, koja sada ima 40, kaže da je imala 22 godine kada ju je glumac navodno silovao u stanu u zapadnom delu Holivuda 2004. godine.

Lili, koja sada ima 31 godinu, kaže da je silovana u njegovom stanu u Grinič Vilidžu u Njujorku 2015. kada je ona imala 25, a on 60 godina.

Novinarka Kim Masters je razgovarala i sa drugim ljudima poput Zoinog tadašnjeg šefa, predstavnicima Centra za lečenje trauma od silovanja i Lilinog prijatelja čiji izjave podupiru tvrdnje obe žene.

U tekstu su objavljene i SMS poruke koje su navodno razmenili Not i Lili u vreme navodnog napada.

Kris Not je poznat po mnogim ulogama, među kojima i u serijama „Red i zakon" i „Seks i grad".

Nedavno je objavljen nastavak izuzetno popularne serije Seks i grad pod nazivom „Upravo tako" (And Just Like That).

BBC ga je kontaktirao za komentar.

Glumac je u izjavi za Holoivud riporter i Roling Stoun naveo da su optužbe ovih žena, koje je upoznao pre više godina, pa i decenija, potpuno lažne.

„Ne uvek znači ne - to je linija koju nisam prešao. Susreti su bili dogovoreni i dobrovoljni.

„Teško je ne dovoditi u pitanje tajming ovih priča koje su sada izašle. Ne znam sa sigurnošću zašto se sada pojavljuju, ali znam ovo: nisam napao te žene."

Getty Images

Prema Holivud riporteru, Lili, sada novinarka, kontaktirala je list u avgustu, a Zoi, koja radi u industriji zabave, stupila je u kontakt u oktobru ,kada je počela pompa oko nastavka serije Seks i grad.

„Kad sam videla da se on opet pojavljuje u seriji to je pokrenulo nešto u meni", citira list Zoi.

Kaže da je godinama potiskivala i „sahranjivala" sećanja, ali da je sada odlučila da izađe u javnost i pokaže ko je on i kakav je.

U članku piše da je Zoi živela u Los Anđelesu 2004. godine i bila zaposlena u kompaniji koja je radila sa Notom i drugim poznatim ličnostima.

Posle flertovanja, kako ga ona opisuje, Zoi kaže da je prihvatila poziv da dođe u njegov stanu u zapadnom Holivudu, gde ju je, kako tvrdi, silovao.

Posle toga, prijateljica je insistirala da odu u bolnicu, jer je bilo potrebno ušivanje posle tog napada.

Policija je došla da razgovara sa njom, ali ona kaže da je odbila da otkrije ko ju je napao.

Zoi je, međutim, rekla svom tadašnjem šefu šta se desilo.

Holivudi riporter navodi da je šef potvrdio Zoine tvrdnje.

Zoi kaže da je 2006. godine potražila pomoć u Centru za žrtve silovanja jer je počela da ima noćne more i da sve ponovo proživljava.

Ne govoreći konkretno o njenom slučaju, direktor centra je potvrdio za list da se Zoi tamo lečila.

U članku se dalje navodi da je Lili upoznala Nota, čiji je bila velika obožavateljka, dok je radila kao konobarica u VIP (deo za goste sa posebnim statusom) delu noćnog kluba u Njujorku 2015.

„Nabacivao mi se i bila sam polaskana. Znala sam da je oženjen, što je sramotno od mene da priznam", rekla je ona.

Njih dvoje su izašli na piće, rekla je ona, pre nego što su se vratili u njegov stan, gde je „pokušao da se druži" sa njom, a onda je navodno svukao pantalone i silovao je.

Novinar Holivud riportera je naveo i da je pročitao brojne tekstualne poruke koje su razmenili glumac i Lili u martu i aprilu 2015.

U jednoj on piše: „Usput, moram da pitam da li si uživali u našoj prošlonedeljnoj noći. Mislio sam da je bilo jako zabavno, ali nisam bio sasvim siguran kako se osećaš".

Lili je odgovorila: „Hmm…Svakako sam uživala u vašem društvu. Sjajan razgovor. Da ne ulazim u detalje preko tekstualne poruke, ali sam se osećala pomalo iskorišćenom…".

Kris Not je oženjen glumicom Tarom Vilson od 2012. i imaju dvoje dece.


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: