Džejms Franko priznao da je spavao sa polaznicama njegove škole za glumu

Sara Titer Kaplan i Toni Gal, bivše polaznice Frankove glumačke škole Studio 4 koja više ne radi, navele su da je pokušao da iskoristi veliki broj mladih žena

5267 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Džejms Franko priznao je da je imao seks sa polaznicama njegove glumačke škole, skoro četiri godine posle optužbi za seksualno nedolično ponašanje.

U julu je pristao da plati 2,2 miliona dolara posle tužbe da je „njegovo ponašanje prema polaznicama bilo seksualno motivisano".

Govoreći za podkast Džes igl, rekao je da je „spavao sa polaznicama dok je predavao i da je to bilo pogrešno", ali da nije osnovao školu da bi namamio žene zbog seksualnih odnosa.

Dodao je da je dugo ćutao jer je „bilo ljudi koji su ljuti na njega i da je morao da sluša".

Sara Titer Kaplan i Toni Gal, bivše polaznice Frankove glumačke škole Studio 4 koja više ne radi, navele su da je pokušao da iskoristi veliki broj mladih žena.

U grupnoj tužbi podnetoj u Los Anđelesu 2019. godine navodi se da je zloupotrebio položaj i da ih je mamio ulogama u njegovim filmovima.

Polaznice tvrde da su bile žrtve prevare jer su plaćale školu glume dok su posmatrane kao seksualni objekti i zastrašivane.

Kada su se optužbe prvi put pojavile, Franko je rekao da „nisu tačne".

Ali isplate su na kraju legle na račne Titer Kaplan i Gal, kao i drugim polaznicama koje su uložile žalbe.

U odlomcima iz podkasta koji je objavljen u sredu, Franko (43) je rekao da se od 2016. oporavlja od zavisnosti od seksa, da je „mnogo radio na sebi" posle optužbi „i promenio ono što jeste".

„Pretpostavljam da sam u to vreme mislio da je to u redu ukoliko devojka pristane", rekao je on za podkast Sirijus Iks Em.

Ovi komentari su prvi pokušaj glumca u javnosti da se detaljnije osvrne na optužbe.

Upitan kako je mogao biti nesvestan mogućnosti da njegova pozicija moći kao nastavnika utiče na pristanak učenice, Franko je odgovorio:

„U to vreme nisam bio bistre glave".

Franko je bio nominovan za najboljeg glumca na dodeli Oskara 2011. godine za glavnu ulogu u filmu 127 sati koji je režirao Deni Bojl.


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: