Skot Morison zapjevao u kampanji i zaboravio tekst, autori pjesme ga kritikuju

Australijski premijer je svirao ukulele i otpjevao je početak djela pjesme koji izvodi hor, a onda je priznao da ne može da se sjeti ostatka teksta.

2532 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Članovi novozelandskog rok benda Zmaj (Dragon) kritikovali su australijskog premijera Skota Morisona zbog „ciničnog" izvođenja njihove pesme.

Njegova verzija pesme Aprilsko sunce na Kubi (April Sun in Cuba) bio je „pokušaj da pokaže ljudsku stranu uoči izbora", ocenili su iz rok sastava.

Morison je pesmu iz 1977. godine pevao u sklopu predstavljanja njegovog privatnog života.

Australijski premijer je svirao ukulele i otpevao je početak dela pesme koji izvodi hor, a onda je priznao da ne može da se seti ostatka teksta.

Političar je 2019. godine bio kritikovan pošto je otišao na odmor na Havaje dok su se u Austaliji borili da ugase šumske požare, zbog čega se ranije vratio sa puta.

„Možda je mogao da nauči ceo tekst pesme koji izvodi hor da mu se put na Havaje nije završio pre vremena", poručili su iz benda u saopštenju.

Mnogim Australijancima se nije dopalo što se Morisonova vlada nije dovoljno angažovala u borbi protiv klimatskih promena, iako su naučnici upozorili da bi toplija i suvlja klima mogla da dovede do intenzivnijih i češćih požara.

Pesma Aprilsko sunce na Kubi, koja je postala jedan od najvećih hitova benda Zmaj, eskapistička je fantazija o begu od sveta prepunog političkih napetosti.

Inspirisana je „diplomatskom zbrkom koja se davno odvijala na drugom kraju sveta", rekli su iz benda.

Korisnici društvenih mreža u Australiji su ismevali Morisonovo pevanje, a na sidnejskom satiričnom sajtu Čejser snimili su i parodiju u kojoj neko ulazi u kadar, interveniše i lomi ukulele o sto.



Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: