Kraljica Elizabeta sa kanadskim premijerom ispred cvjetnog aranžmana u bojama Ukrajine

Osim cvjetnog aranžmana, kao čin podrške Ukrajini, kraljica je donirala sredstva Komitetu za hitne slučajeve u katastrofama, pozivajući da se pomogne ljudima koji se povlače pred ratom u Ukrajini

7762 pregleda 3 komentar(a)
Foto: PA Media
Foto: PA Media

Kraljica Elizabeta fotografisala se ispred cvetnog aranžmana u bojama Ukrajine, na prvom sastanku nakon preležanog korona virusa u Vindzorskoj palati.

Na pitanje da li je ovo čin podrške Ukrajini, izvor iz kraljevske porodice navodi da su male šanse da je ovo slučajnost.

Devedesetpetogodišnja kraljica fotografisana je dok se nasmejana srdačno pozdravljala sa Džastinom Trudoom, kanadskim premijerom.

Trudo je u zvaničnoj poseti Britaniji kako bi razgovarao sa premijerom Borisom Džonsonom, britanskim kolegom, o ratu u Ukrajini.

Kraljica Elizabeta, koja je takođe monarhinja Kanade, testirana je pozitivno na korona virus 20. februara i od tada vrši samo dužnosti koje nisu zahtevne, otkazujući nekoliko događaja.

Prve virtuelne sastanke obavila je 1. marta.

Tokom prijema u Vindzoru, Trudo je fotografisan kako se rukuje sa kraljicom.

Elizabeta Druga je na ovom sastanku bila bez štapa koji od nedavno koristi.

Osim cvetnog aranžmana, kao čin podrške Ukrajini, Kraljica je donirala sredstva Komitetu za hitne slučajeve u katastrofama, pozivajući da se pomogne ljudima koji se povlače pred ratom u Ukrajini.

Kraljica ima dva značajna sastanka u narednim nedeljama - svečanost povodom Dana Komonvelta 14. marta i pomen pokojnom mužu, princu Filipu 29. marta.

Oba događaja biće održana u Vestminsterskoj palati.

Prošlog meseca, kraljica Elizabeta dostigla je Platinasti jubilej - 70 godina na tronu.


Sedamdeset godina vladavine kraljice Elizabete Druge u dva minuta:


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: