Crveni tepih obojen šljokicama i glamurom

Ove godine, događaj je ponovo postao uobičajena modna smotra gdje su se glumice i glumci pojavljivali u neobičnim odjevnim kombinacijama

4310 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Prošlogodišnji crveni tepih na dodeli Oskara bio je usled pandemije kovida-19 donekle ograničen.

Ove godine, događaj je ponovo postao uobičajena modna smotra gde su se glumice i glumci pojavljivali u neobičnim odevnim kombinacijama.


Alana Haim, zvezda filma „Pica od sladića" (Licorice Pizza), u slojevitoj šljokičastoj haljini koju je uparila sa jednostavnim srebrnim sandalama i lakom za nokte u boji kože plenila je klasičnim glamurom.

Podsećala je na sirenu iako rub haljine nije imao klasičan riblji rep.


Šljokice su bile sastavni deo i odevne kombinacije Džesike Čestajn - šljokičasti prsluk i suknja u ogromnim naborima u plesnom stilu.

Prava promena u poređenju sa naramenicama koje je nosila u filmu Oči Tami Fej (The Eyes of Tammy Faye) za koji je dobila prvog Oskara u karijeri u kategoriji najbolja glumica.

Kandidat za najbolju mušku sporednu ulogu Kodi Smit-Mekfi se umesto sigurnog crnog smokinga odlučio za bledo puderasto plavo odelo i sako sa duplim kopčanjem.

Upotpunio ga je srebrnim lancem oko vrata, minđušom i belim cipelama sa platformom, mada mu takva obuća i nije potrebna jer je ima više od 185 centimetara.


Emilija Džouns, zvezda porodične drame KODA nagrađenog Oskarom za najbolji film, bila je jedna od mnogih glumica koja se na crvenom tepihu pojavila u šljokičastoj strukiranoj haljini sa skoro potpuno golim stomakom.


Timoti Šalame, glumac iz filma Dina, očigledno nije mogao da se suoči sa stresom vezivanja leptir mašne, pa se odlučio za jednostavno rešenje - pojavio se bez majice.

I naravno - sa mnogo šljokica.


Njegova koleginica iz filma Dina koji je na ovogodišnjoj dodeli pobrao šest nagrada, odlučila se za kraću svilenu belu košulju sa srebrnom šljokičastom suknjom.

Dodatni sjaj donele su brojne narukvice.


Kristen Stjuart bila je među nominovanima za najbolju glumicu za ulogu britanske princeze Dajane u filmu Spenser.

Njen izbor za ovogodišnji crveni tepih bio je smeliji sa crnim kratkim pantalonicama, raskopčanom krem košuljom, koji je upotpunila crnim smokingom i cipelama sa visokom štiklom, dok je kosu zabacila na stranu.


Pevačica Bili Ajliš se odlučila da prati modu nabora i pojavila se u dugoj, crnoj haljini u viktorijanskom stilu.

Gotički stil upotpunila je crnom bojom kose.

Njena muzička numera za film Bond - Nije vreme za umiranje (No Time To Die) osvojila je Oskara u kategoriji najbolja pesma.


Arijana Debouz, koja je se prvi put našla u nominacijama, osvojila je Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu Priča sa zapadne strane (West Side Story).

Pošto se na ranijim dodelama drugih nagrada pojavljivala u različitim nijansama žute boje, za dodelu Oskara odlučila se za jarko crvenu boju.

Opušten izgled u dugim pantalonama i topom u istoj boji. upotpunila je ogromnim ogrtačem čime je postigla dodatni glamur.


Američke teniske šampionke Venus i Serena Vilijams došle su na dodelu kao glavne junjakinje filma Kralj Ričard o njihovom ocu.

Venus je bila u beloj, futurističkoj haljini sa manžetama od srebrnog nakita, dok se njena sestra Serena odlučila za ružičastu plisiranu lepršavu haljinu ukrašenu crnim cvećem sa šljokicama i crnim čipkanim rukavicama.


Lupita Njongo nas nikada nije izneverila.

Haljina u zlatnim šljokicama koja se pretvara u ono što možemo da opišemo samo kao lebdeće trake od struka naniže, prošarane sa nekoliko ružičastih prolećnih cvetova ne bi trebalo da budu baš idealna kombinacija - ali na njoj imaju efekta.


Izbor britanske glumice Olivije Kolman (The Lost Daughter) za ovogodišnju ceremoniju bio je duga sofisticirana, srebrna haljina sa naborima, ogromnim rebrastim rukavima i srebrnim nakitom.


Džejson Momoa nosio je plavo-žutu maramicu na crvenom tepihu u bojama ukrajinske zastave.

Nikol Kidman bila je među nominovanim glumicama za najbolju glavnu žensku ulogu za rolu Lusil Bel u filmu Rikardovi (Being the Ricardo).

Oskar je, međutim, otišao u ruke Džesike Čestajn.

Kidman je prošetala crvenim tepihom sa suprugom Kitom Urbanom, koji je nosio klasični smoking, dok je ona bila u sivoj haljini bez naramenica i upadljivim pufnastim strukom.


Jedan od prošlogodišnjih pobednika, Danijel Kaludža odvažno je došao u jarko tirkiznom sakou sa duplim kopčanjem, crnim reverima i košuljom u crnoj boji.

Izgled je upotpunio velikim zlatnim prstenom.


Džesi Bakli, koja je bila u izboru za najbolju sporednu glumicu, uslikana je sa rediteljkom filma Megi Džilenhol na crvenom tepihu.

Bakli je nosila krem haljinu, dok se rediteljaka odlučila za otvorena ramena sa kitnjastim zlatnim ukrasima.

Vil Smit je izgledao kao engleski džentlmen - pre sada već ozloglašenog udarca u lice voditelja Krisa Roka i pre osvajanja nagrade za najboljeg glumca.

Hm, da li je Smit možda ljubitelj serije Birmingemska banda (Peaky Blinders)?

Rep zvezda Megan Ti Stalion nosila je lepršavu plavo-srebrnu haljinu sa izrezanim srednjim delom u kombinaciji sa noktima boje breskve i šik punđom.

Kada je reč o nakitu odlučila se za ogroman safir i dijamantski prsten sa odgovorajućim minđušama u obliku srca.

Rejčel Zegler, zvezda filma Priče sa zapadne strane, kasno se pridružila proslavi jer nije bila sigurna šta će obući.

Odlučila se za modernu, crnu haljinu sa perlama i upadljivom bratelom od čvorića na leđima.

Pogodak!

Bili Marej izgledao je elegantno u crno-beloj košulji sa šalom na tufne i beretkom od filca sa kožnim ukrasima.

Mala statua Oskara umotana u celofan u njegovom džepu - lizalica možda mu je dobro došla jer je ceromonija trajala dugo.


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: