Britni Spirs objavila da je trudna

Oblik zakonskog starateljstva koji je uspostavio njen otac 2008. godine nakon što je doživjela mentalnu krizu, podrazumijevao je i da ona nije mogla sama da donosi odluke o medicinskoj nezi

4531 pregleda 4 komentar(a)
Spirs, Foto: Getty Images
Spirs, Foto: Getty Images

Nekoliko meseci pošto se rešila dugogodišnjeg pravnog aranžmana koji je njenom ocu dao kontrolu nad mnogim aspektima njenog života, američka pevačica Britni Spirs objavila je da je trudna.

Pevačica je na Instagramu, gde ima 40 miliona pratilaca, otkrila da će dobiti bebu sa partnerom Semom Asgarijem.

Ova 40-godišnjakinja, koja ima dva sina tinejdžera iz ranijeg braka, takođe je otkrila da je patila od depresije tokom prethodne trudnoće.

U junu prošle godine rekla je sudiji da joj je starateljstvo oca sprečavalo da se uda i da rađa.

Ranije je izjavila da želi porodicu sa Asgarijem, njenim ličnim trenerom, 12 godina mlađim od nje.

Ali oblik zakonskog starateljstva koji je uspostavio njen otac 2008. godine nakon što je doživela mentalnu krizu, podrazumevao je i da ona nije mogla sama da donosi odluke o medicinskoj nezi.

Govoreći protiv starateljstva na sudu prošle godine, pevačica je rekla da je pravni aranžman uključivao kontrolu nad njenim reproduktivnim zdravljem.

„Trenutno imam uređaj u materici koji me sprečava da zatrudnim, ali ovaj takozvani tim staratelja mi ne dozvoljava da idem kod doktora da ga izvadim jer ne žele da imam decu", rekla je ona.

„Dakle, u suštini, ovo starateljstvo mi više šteti nego što od njega imam koristi.

„Želim da se udam i da imam bebu", rekla je ona i dodala da su joj staratelji to zabranili.

U objavi na Instagramu, Spirs je navela i da „neće mnogo da izlazi" kako bi izbegla paparaco fotografe.

Napisala je i da će joj trudnoća verovatno biti „teška" jer je ranije iskusila perinatalnu depresiju - medicinski izraz za depresiju koja se javlja u bilo koje vreme između trudnoće i otprilike godinu dana posle porođaja.

Ona je navela da je to „apsolutno užasno" i da se o tome retko pričalo u prošlosti jer su „neki ljudi smatrali da je opasno ako se žena žali a nosi bebu".

Ali pevačica - koja ima dvoje dece iz braka sa Kevinom Federlajnom - rekla je da je zahvalna što više ne mora da krije taj bol.


Pogledajte video o slučaju Britni Spirs i starateljstvu


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: