Mask: Te ludačke optužbe su potpuno netačne, radi se o politički motivisanom senzacionalizmu

Prema tvrdnjama Biznis Insajdera, SpejsIks je platio neimenovanoj ženi otpremninu, odnosno vansudsko poravnanje, a ona se zauzvrat obavezala da neće tužiti kompaniju niti da govori o navodnom incidentu

4731 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Najbogatiji čovek na svetu, Ilon Mask, demantovao je tvrdnje da je pre šest godina pipkao zaposlenu u njegovoj kompaniji SpejsIks i da joj je pokazivao genitalije dok ga je masirala.

Prema pisanju Biznis insajdera, kompanija za svemirska istraživanja SpejskIks je navodno platila bivšoj stjuardesi 250.000 dolara u sklopu nagodbe.

„Te ludačke optužbe su potpuno netačne", napisao je on na Tviteru.

Mask je istakao da je članak u Biznis Insajderu „politički motivisan senzacionalizam".

Pre nekoliko dana, Mask, koji je ponudio da za 44 milijarde dolara kupi Tviter, napisao je na ovoj društvenoj mreži da će „u narednih nekoliko meseci drastično biti povećani politički motivisani napadi na njega".

Osnivač SpejsIksa i vlasnik kompanije Tesla smatra da tekst u Biznis Insajderu treba posmatrati kao deo plana da se omete njegova kupovina Tvitera.

Iako se činilo da je kupoprodaja Tvitera gotova stvar, posebno posle odobrenja Upravnog odbora ove platforme, za sada posao još nije sklopljen.

Mask je prethodnih dana tražio od Tvitera da mu daju precizne podatke koliko ima lažnih naloga na društvenoj mreži.

Čelnici Tvitera tvrde da je takvih naloga do pet odsto.

Ipak, Mask nije zadovoljan i zato je rekao da je za sada odložio kupovinu.

Milijarder je ranije najavio „borbu protiv botova" na Tviteru, kao i nekoliko drugih promena, poput vraćanja nekih zabranjenih naloga među kojima i bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

Maskove najave najviše su uznemirile visoke predstavnike Demokratske stranke u Americi.

U sredu je Mask objavio i da „više ne može da podržava" Demokratsku stranku, napisavši i da planira da glasa za republikance na budućim izborima.

Trenutni predsednik Amerike je Džozef Bajden iz redova Demokratske stranke.

Akcije Maskove kompanije za električne automobile Tesla pale su u petak posle optužbi o navodnom seksualnom zlostavljanju bivše zaposlene.

Prema tvrdnjama Biznis Insajdera, SpejsIks je platio neimenovanoj ženi otpremninu, odnosno vansudsko poravnanje, a ona se zauzvrat obavezala da neće tužiti kompaniju niti da govori o navodnom incidentu.

Stjuardesa je, tvrdi se, potpisala izjavu kao deo nagodbe.

Časopis citira tvrdnju neimenovane prijateljice stjuardese da je Mask 2016. godine tokom masaže pokazivao genitalije bivšoj zaposlenoj, članici posade flote korporativnih mlaznih aviona kompanije SpejsIks, u njegovom privatnom avionu.

Navodno ju je mazio po nogama i ponudio da joj kupi poklon ako bi „učinila više", misleći na seks.

BBC nije mogao nezavisno da potvrdi ove tvrdnje.

U seriji tvitova, Mask je izazvao prijateljicu citiranu u tekstu Biznis Insajdera da potvrdi tvrdnje opisujući kako izgledaju njegovi intimni delovi tela.

Nikolas Karlson, glavni urednik Biznis Insjdera, tvrdi da redakcija „čvrsto stoji iza objavljene priče" i da je „potkpreljena dokumentima i izjavama".


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: