Udovica Kobija Brajanta dobija 16 miliona dolara odštete zbog procurjelih fotografija sa mjesta nesreće

Rekla je da je imala napade panike nakon što je saznala da su slike koje su policajci i vatrogasci iz Los Anđeles načinili na mestu nesreće pokazivali i delili sa drugima

14354 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Udovica Kobija Brajanta dobila je 16 miliona dolara odštete zbog procurelih fotografija helikopterske nesreće u kojoj su poginuli američka košarkaška zvezda i njihova ćerka 2020.

Vanesa Brajant (40) rekla je da je imala napade panike nakon što je saznala da su slike koje su policajci i vatrogasci iz Los Anđeles načinili na mestu nesreće pokazivali i delili sa drugima.

Federalna porota je odlučila da okrug mora da plati odštetu Vanesi Brajant za emocionalni bol.

Legenda NBA lige Kobi Brajant (41), ćerka Điana (13) i šest njihovih prijatelja poginuli su kada se njihov helikopter srušio u Kaliforniji u januaru 2020.

Sutužiocu Kristoferu Česteru, koji je u helikopterskoj nesreći izgubio suprugu Saru i ćerku Pejton, biće isplaćeno 15 miliona dolara odštete.

Izveštaj Los Anđeles tajmsa u kojem se tvrdi da su policijski službenici snimili fotografije na mestu nesreće i podelili ih sa drugima razbesneo je porodice žrtava.

Prošlog novembra, okrug je pristao da plati 2,5 miliona dolara zbog emocionalne patnje porodica koje su izgubile najmilije u nesreći, ali je Vanesa Brajant odbila da se nagodi.

Ona i Kris Čester zajedno su podneli tužbu pred saveznim organima.

Jecajući u sudnici prošle nedelje, Brajant se prisetila da je bila kod kuće sa decom kada je čitala priču LA Tajmsa.

„Izjurila sam iz kuće i otrčala da se sklonim kako me deca ne bi videla u tom stanju. Htela sam da potrčim niz ulicu i samo vrištim", rekla je.

Dodala je da je „razorena, povređena i izdana" zbog vesti o curenju informacija i da „[živi] svaki dan u strahu od... pojavljivanja ovih slika" na društvenim mrežama.

„Ne želim nikada da vidim ove fotografije", rekla je.

„Želim da pamtim muža i ćerku onakvima kakvi su bili".

Porotnici na suđenju čuli su kako su šerifovi zamenici i vatrogasci snimili jezive fotografije mobilnim telefonom na mestu nesreće i pokazali ih drugima.

Službenici su tim postupcima „stavili so na otvorenu ranu i utrljali je", rekao je Luis Li, advokat Vanese Brajant, tokom uvodnih reči prošle nedelje.

Zastupnik tužene strane je bezuspešno tvrdio da je „neophodno da se naprave fotografije na mestu nesreće" i da slike nigde nisu javno objavljene.

Brajant, petostruki NBA šampion, igrao je za Los Anđeles Lejkerse tokom karijere i smatra se jednim od najvećih igrača u istoriji ove igre.


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: