Turski kuvar držao i ljubio Zlatnu boginju, FIFA sprovodi istragu

Pravila Svjetske kuće fudbala nalažu da trofej može da drži samo odabrana grupa ljudi, među kojima su pobjednici turnira, zvaničnici FIFA i šefovi država

11801 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) istražuje kako su slavni kuvar čiji je nadimak Salt Bae i mnogi drugi ljudi uspeli da se nađu na terenu na kraju finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Salt Bae, turski kuvar čije je pravo ime Nusret Gokče, viđen je kako stoji na terenu i drži i ljubi trofej Svetskog prvenstva dok slavi sa igračima Argentine posle pobede nad Francuskom.

Pravila Svetske kuće fudbala nalažu da trofej može da drži samo odabrana grupa ljudi, među kojima su pobednici turnira, zvaničnici FIFA i šefovi država.

„Posle pregleda snimaka, Fifa je utvrdila kako su pojedinci imali nedozvoljen pristup terenu tokom ceremonije proglašenja pobednika na stadionu Lusail 18. decembra.

„Biće preduzete odgovarajuće interne mere", rekao je portparol FIFA za BBC Sport.

Salt Bae poseduje lanac luksuznih restorana i postao je slavan 2017. godine nakon što je njegova tehnika pripreme i začinjavanja mesa postala internet mim.

Mnogi sadašnji i bivši fudbaleri, među kojima Argentinac Lionel Mesi, Portugalac Kristijano Ronald i Englez Dejvid Bekam, bili su gosti u njegovim restoranima.

Turski kuvar je tokom Svetskog prvenstva objavio snimak na kojem se grli sa predsednikom FIFA Đanijem Infantinom, a kasnije je viđen u loži za specijalne goste gde su bile i legende brazilskog fudbala Ronaldo, Roberto Karlos i Kafu.


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: