Dejvid Bekam bježao od obožavalaca preko ograde i blatnjavog terena na niželigaškoj utakmici

"Efekat Bekam" je odradio svoje i van travnatog terena, pa je zabilježena rekordna posjeta na mečevima kluba Erit i Belvedere, jer je 554 navijača došlo na stadion uprkos hladnom i vlažnom vremenu u jugoistočnom Londonu

13140 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Old Traford, San Siro, Santjago Bernabeu, Park prinčeva... Čovek sa prezimenom Bekam igrao je na najčuvenijim stadionima u fudbalskom svetu.

Na tu listu dospelo je još jedno ime - Park Vju Road u Velingu.

Dom kluba Erit i Belvedere, člana devetog ranga takmičenja u Engleskoj, mesto je na kojem je Romeo Bekam, sin legendarnog kapitena engleske reprezentacije Dejvida, debitovao za drugi tim premijerligaša Brentforda u meču London Senior kupa u utorak.

Ovaj 20-godišnji mladić došao je u Bretford na pozajmicu iz Inter Majamija, američkog prvoligaša, ušao je kao izmena i pomogao timu da pobedi (3-2).

„Efekat Bekam" je odradio svoje i van travnatog terena, pa je zabeležena rekordna poseta na mečevima kluba Erit i Belvedere, jer je 554 navijača došlo na stadion uprkos hladnom i vlažnom vremenu u jugoistočnom Londonu.

Getty Images

Među njima bio je i Dejvid Bekam, sakriven pod kapuljačom crnog mantila, koji je gledao sina kako nastavlja porodičnu tradiciju i upućuje opasne centaršuteve sa desnog krila.

Kada su ga primetili, mnogi navijači na stadionu prilazili su i pokušali da naprave selfi sa bivšim fudbalerom Mančester junajteda i Real Madrida.

Getty Images
Getty Images

Ali, kako je broj onih koji su želeli fotografiju sa Dejvidom Bekamom rastao, on se odlučio na neočekivan potez.

Preskočio je ogradu, provukao se kroz grmlje, a onda je pokazao brzinu iz igračkih dana, protrčavši preko natopljenog i blatnjavog pomoćnog terena.

I iz Veling junajteda, kluba koji deli stadion sa timom Erita i Belvederea, bili su oduševljeni što je čuveni 47-godišnjak došao na njihovo igralište, što su podelili i na Tviteru uz Bekamovu fotografiju.


Pogledajte i ovu priču:


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: