Neće da kaže ko je prekoračio brzinu: Noel Galager ne zna da vozi, a dobio šest kaznenih poena

O ovom slučaju se odlučivalo u srijedu na sudu u Vilsdenu, zapadnom dijelu glavnog grada Velike Britanije, a prema propisima Galager nije morao lično da prisustvuje

11065 pregleda 1 komentar(a)
Noel Galager, Foto: Reuters
Noel Galager, Foto: Reuters

Noel Galager, zvezda kultne britanske grupe Oejzis, mora da plati više od 1.000 funti (1.160 evra) zato što nije želeo da kaže policiji ko je prekoračio dozvoljenu brzinu vozeći njegov rendž rover.

Iako ne zna da vozi, muzičar je dobio šest kaznenih poena.

On je odbio da otkrije ko je bio za volanom njegovog automobila, kada je u oktobru 2022. prekoračena dozvoljena brzina na ulicama zapadnog Londona.

O ovom slučaju se odlučivalo u sredu na sudu u Vilsdenu, zapadnom delu glavnog grada Velike Britanije, a prema propisima Galager nije morao lično da prisustvuje.

Određena mu je novčana kazna od 850 evra, plus treba da plati 355 evra odštetu oštećenom, kao i 115 evra kako bi se pokrili svi troškovi procesa, potvrdio je sudski zvaničnik.

Njegov menadžer je odbio da komentariše slučaj.

Samo jedan čas vožnje

Galager je u aprilu ispričao Zoi Bol sa BBC Radija 2 da je odustao od učenja vožnje na vrhuncu popularnosti Oejzisa tokom 1990-ih, kada su ga obožavatelji spopali tokom jednog časa.

„Imao sam samo jedan čas, vozio sam po naselju Slou, kada mi je instruktorka rekla 'da se zaustavim'.

„Napustila je automobil i dobacila 'dolazim za minut'. Došla je sa majkom i odvezla me do njene kuće. Začulo se zvono kada su se svi odjednom pojavili.

„Bilo je to na vrhuncu pomame za grupom i samo sam pomislio - 'nikada, nikada više'", ispričao je muzičar.


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: