Spotifaj prekinuo saradnju sa vojvodom i vojvotkinjom od Saseksa

Iz kompanije Spotifaj su potvrdili da neće obnoviti ugovor, procijenjen na 25 miliona dolara, za Meganin podkast Archetypes, koji se emitovao u 12 epizoda od avgusta 2022. godine

10035 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kompanija Spotifaj je okončala unosan ugovor sa vojvodom i vojvotkinjom od Saseksa.

U zajedničkom saopštenju kompanije Harija i Megan i striming giganta navodi se da su se „obostrano dogovorile da se raziđu".

Iz kompanije Spotifaj su potvrdili da neće obnoviti ugovor, procenjen na 25 miliona dolara, za Meganin podkast Archetypes, koji se emitovao u 12 epizoda od avgusta 2022. godine.

Ugovor o podkastu bio je jedan od glavnih komercijalnih sporazuma koje je par sklopio pošto je napustio kraljevske dužnosti i preselio se u Ameriku 2020. godine.

Kada je to objavljeno krajem 2020. godine, princ je rekao da će u podkastu izneti „različite perspektive i informacije koje se možda ranije nisu čule".

Megan je razgovarala sa Serenom Vilijams i Marajom Keri o stereotipima koji se odnose na žene.

U saopštenju Spotifaja i izdavačke kuće Megan i Hari kažu da su „ponosni na seriju koju su zajedno napravili".

U decembru je Archetypes je osvojio nagradu za najbolji podkast na izboru People's Choice u Los Anđelesu.

U to vreme, Megan je napisala: „Volela sam da se upuštam u proces, da sedim kasno uveče u krevetu, radim na pisanju i stvaram.

„I volela sam da duboko kopam po smislenim razgovorima sa raznolikim i inspirativnim gostima, smejem se i učim sa njima. Bio je to takav rad ljubavi."

Volstrit džornal citirao je portparolku njihove kompanije koja je rekla da Megan „nastavlja da razvija više sadržaja za publiku na drugoj platformi".

Kada je prvi put objavljen sporazum sa Spotifajem, on je bio planiran i plaćen kao odnos koji će proizvesti nekoliko serija - ali na kraju se samo jedna materijalizovala.

Izveštaji američkih medija sugerišu da kraljevski par nije ispunio standarde produktivnosti koje zahteva Spotifaj, te stoga ne bi primio punu vrednost ugovora.

Otkako su se istupili sa kraljevskih dužnosti, Hari i Megan su nastojali da iskoriste globalnu slavu kako bi postali finansijski nezavisni.

Potpisali su višemilionski ugovor sa Netfliksom, a Hari je objavio autobiografiju Spare za Penguin Books.

U Spotifaju je trenutno na snazi „strateško prestrojavanje", odnosno najavljeno je da će biti otpušteno 200 ljudi u sektoru za podkast.


Pogledajte video - Šest razloga zašto su memoari princa Harija kontroverzni


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: