Magarac nazvan po fudbaleru Kaju Havercu, sportista oduševljen

Dobrotvorna organizacija odlučila je da životinji da njegovo ime pošto su u novinama pročitali da ga kolege zovu „magarcem" zato što voli ove životinje

6241 pregleda 5 komentar(a)
Magarac Kaj živi u Magarećem utočištu u Sidmutu, na jugozapadu Engleske, Foto: SIDMOUTH DONKEY SANCTUARY
Magarac Kaj živi u Magarećem utočištu u Sidmutu, na jugozapadu Engleske, Foto: SIDMOUTH DONKEY SANCTUARY

Fudbaler Premijer Lige oduševljen je što će magarca u humanitarnoj organizaciji u Devonu, na jugozapadu Engleske, nazvati po njemu.

Ždrebe u Magarećem utočištu u Sidmutu nazvali su po Kaju Havercu, fudbaleru koji je dogovorio transfer iz londonskog Čelsija u redove gradskog rivala Arsenala za nešto više od 75 miliona evra.

Dobrotvorna organizacija odlučila je da životinji da njegovo ime pošto su u novinama pročitali da ga kolege zovu „magarcem" zato što voli ove životinje.

Ovaj sportista smatra da su „magarci neverovatne životinje."

Haverc u intervjuu objašnjava da ga saigrači tako nazivaju jer su svesni njegove pažnje prema ovim životinjama, a i zato što su pametne.

On je odrastao uz magarce iz utočišta blizu sopstvenog doma u Ahenu u Nemačkoj.

„Pratim već neko vreme rad Magarećeg utočišta i oduševio sam se kada su me pozvali da mi kažu da žele ždrebe da nazovu po meni.

„Magarci su neverovatne životinje. Srećan sam što će dobiti moje ime i što će se biti skrenuta pažnja na značaj blagostanja ovih životinja širom sveta", rekao je sportista.

Marijan Stil, generalna direktorka ove organizacije izjavila je da je „Kaj dokazao da je šampion u svakom mogućem smislu te reči."

„Jako smo zadovoljno što možemo naše novo magarence da nazovemo po njemu i nadamo se da će on nastaviti da podstiče ljude kako da na drugačiji način razmišljaju o ovim životinjama", dodala je.


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: