Šok za policajce na Floridi: Zaustavili desetogodišnjaka za volanom na autoputu, u autu bila i njegova sestra

Iz policije su saopštili da su se djeca dala u bijeg kada im je majka oduzela elektronske uređaje

13005 pregleda 2 komentar(a)
Foto: ALACHUA COUNTY SHERIFF/FACEBOOK
Foto: ALACHUA COUNTY SHERIFF/FACEBOOK

Policajci u američkoj saveznoj državi Florida bili su u šoku kada se ispostavilo da su zaustavili 10-godišnjaka koji je vozi autoputem.

Dečak i njegova 11-godišnja sestra su zaustavljeni u Alačui, stotine kilometara udaljenoj od mesta u kojem je majka prijavila njihov nestanak.

Iz policije su saopštili da su se deca dala u beg kada im je majka oduzela elektronske uređaje.

„Policajce je mnogo iznenadilo kada su videli desetogodišnjaka kako izlazi sa vozačkog mesta i njegovu sestru", dodali su.

Iz kancelarije šerifa okruga Alačua ocenili su da je zaustavljanje, koje se dogodilo usred noći oko 3.50 časova po lokalnom vremenu u četvrtak, bilo „veoma rizično".

Njihova majka je prijavila i nestanak belog automobila u Nort Portu na Floridi, a to mesto udaljeno je više od 320 kilometara od Alačue.

Zvaničnici su saznali da su „deca bila ljuta zato što im je majka oduzela elektronske uređaje, a veruje se da je to učinila pošto ih oni nisu koristili kako treba", dodali su iz šerifove kancelarije.

Nije bilo osnova za sumnje da su bili loše tretirani kod kuće, istakli su.

Majka je vozila tri sata do Alačue kako bi pokupila dečaka i devojčicu.

„Naši detektivi su su pričali sa njihovom majkom dovoljno dugo da shvate da ona daje sve od sebe kako bi odgajila dvoje dece i bila je vrlo spremna da prihvati preporuke koje su joj dali kako bi joj pomogli", opisali su iz policije.

Prema zakonu na Floridi, status učenika vožnje (probna dozvola) može da se dobije sa navršenih 15 godina, a punopravni vozači mogu da postanu samo stariji od 18 godina.


Pogledajte i ovu priču:


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: