Meloni raskinula dugogodišnju vezu sa partnerom poslije njegovih nepristojnih komentara na televiziji

Italijanska liderka se u objavi zahvalila Đambrunu za "divne godine koje su proveli zajedno, za teškoće kroz koje su prošli i što joj je podario najvažniju stvar u njenom životu - ćerku Ginevru"

14941 pregleda 10 komentar(a)
Meloni, Foto: Reuters
Meloni, Foto: Reuters

Italijanska premijerka Đorđa Meloni saopštila da se rastala od dugogodišnjeg partnera Andree Đambruna.

Vest o raskidu saopštila je na društvenim mrežama nekoliko sati pošto je jedna televizijska emisija emitovala eksplicitne komentare koje je njen partner, inače TV voditelj, uputio koleginicama.

Meloni je navela da se veza, „koja je trajala skoro deset godina, ovde završava".

„Naši putevi su već neko vreme različiti... vreme je da to priznamo", dodala je.

Upoznali su se 2015. i imaju ćerku od sedam godina.

Italijanska liderka se u objavi zahvalila Đambrunu za „divne godine koje su proveli zajedno, za teškoće kroz koje su prošli i što joj je podario najvažniju stvar u njenom životu - ćerku Ginevru".

„Svi oni koji su pokušali da me oslabe udarajući na moju porodicu treba da znaju da čak i ako postoji nada da će kap vode razbiti stenu - stena će uvek biti stena, dok je kap samo voda", dodala je.

Četrdesetjednogodišnji Đambruno se našao u nebranom grožđu ranije ove nedelje kada je satirična TV emisija - Striscia La Notizia, emitovala komentare koje je uputio van programa, u kojima se činilo da flertuje sa koleginicom rekavši joj: „Tako si pametna... Zašto te nisam ranije sreos?"

Eksplicitniji komentari, emitovani su u četvrtak, u kojima se čulo da Đambruno pita drugu koleginicu da li je sama ili je u otvorenoj vezi.

Takođe se čuje kako se hvali da ima aferu, govoreći da u Medijasetu (Mediaset), televizijskoj kompaniji za koju radi, „svi to znaju, a sada i vi", a zatim pravio neprijatne aluzija na grupni seks.

„Hoćete li se pridružiti našoj grupi, našoj radnoj grupi?", pitao je Đambruno.

Kada ga je drugi glas upitao „šta ako te je Striscia snimio?", čuje se njegov odgovor: „Šta sam tako loše rekao? Smejemo se, šalimo se".

Voditelj se još nije oglasio o objavi premijerke na društvenim mrežama, niti o vlastitim komentarima.

Međutim, ovo nije prvi put da se našao u kontroverznoj situaciji.

Pre nekoliko meseci, Đambruno je prokomentarisao slučaj grupnog silovanja rekavši: „Ako idete da plešete, imate svako pravo da se napijete.

„Ali ako izbegavate da se napijete i gubite svest, možda ćete takođe izbeći određene probleme, jer ćete u suprotnom pronaći vuka."

Četrdesetšestogodišnja Đorđa Meloni rekla je tada da su njegove reči pogrešno protumačene i zamolila novinare da je „ne smatraju odgovornom za ono što novinar govori dok radi svoj posao".

Italijanska premijerka je poznata po snažnom verovanju u tradicionalne katoličke porodične vrednosti i odbacuje roditeljstvo istopolne zajednice.

Alesandro Zan, poslanik Demokratske partije, na poziciji levog centra, i pristalica LGBT+ prava, rekao je „barem ostavite porodice koje žele da ostanu zajedno u miru".

Njeni saveznici su se takođe oglasili na društvenoj mreži Iks, nekadašnji Tviter, kako bi iskazali podršku.

Mateo Salvini, njen zamenik, rekao je da joj šalje „veliki zagrljaj, prijateljstvo i podršku.

„Samo napred, podignute glave!"

Ministar spoljnih poslova Antonio Tajani je rekao: „Đorđa, šaljem ti zagrljaj".

Antonio Rići, tvorac programa Striscia La Notizia, rekao je novinskoj agenciji Ansa da će „Meloni jednog dana shvatiti da joj je učinio uslugu".

TV kompanija Medijaset (Mediaset) je ranije bila u vlasništvu pokojnog Silvija Berluskonija, koga su kritičari optužili da je italijansku televiziju unizio kulturom seksizma i mačizma.


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: