Nova video igra Spajdermen prodata u 2,5 miliona primjeraka za 24 sata

Kritikovali su je zbog dužine, jer prelaženje osnovne priče u igri traje oko 15 sati. Sa sporednim misijama može da potraje i do 40 sati, što je uobičajeno za video igre, iako neke druge, poput Baldurove kapije 3, može da se igra stotinama sati

7641 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Marvel
Foto: Marvel

Najnovija video igra iz serijala Spajdermen postala je najbrže prodavana igra za konzolu Plejstejšn, objavili su iz kompanije Soni.

Spajdermen 2, kako je naziv igre, prodat je u 2,5 miliona kopija u prva 24 sata, dodali su.

Igra koju je razvila firma Insomnijak gejms u vlasništvu Plejstejšna izazvala je različite komentare posle objave u petak.

Kritikovali su je zbog dužine, jer prelaženje osnovne priče u igri traje oko 15 sati.

Sa sporednim misijama može da potraje i do 40 sati, što je uobičajeno za video igre, iako neke druge, poput Baldurove kapije 3, može da se igra stotinama sati.

Spajdermen 2 dobio je pohvale zbog predstavljanja portorikanske kulture, ali i kritike zbog toga što su tvorci pomešali portorikansku i kubansku zastavu na kući glavnog junaka.

Iz kompanije koja je igru osmislila obećali su da će ispraviti grešku.

Iako bi se prema nazivu pomislilo da je ovo druga igra iz serijala o Spajdermenu, zapravo je treća, jer su prve dve objavljene 2018. i 2020.

Kao i prethodne dve igre, i ova se odvija u virtuelnoj verziji Njujorka, ali po prvi put igrači mogu da odaberu da upravljaju likovima Pitera Parkera ili Majlsa Moralesa, dva alter ega popularnog superheroja.

„Insomnijak gejms drži do neverovatno visokih standarda uzbudljivih i inovativnih igračkih iskustava.

„Želim da se zahvalim obožavaocima - zaista se nadamo da uživate u ovoj neverovatnoj avanturi sa likovima Pitera i Majlsa", rekao je Erik Lempel, šef odseka za biznis u Plejstejšnu.

Velike igre

Spajdermen 2 je samo jedna od nekolicine čuvenih igara čiji su nastavci objavljeni prošle nedelje, a među njima su i popularne igre Mario i Sonik.

Super Mario Bros Vonder i Sonik Superstars su privukli pažnju pošto su prve igre tih serijala objavljene u istoj nedelji posle više od 30 godina.

Spajdermen 2 je nadmašio obe u količini prodatih primeraka, po čemu je postavio rekord prošle nedelje u Velikoj Britaniji.

Iako se smatra najpopularnijom igrom za Plejstejšn 5 ove godine, ona još nije dostigla visine igre Legende Zelde: Suze kraljevstva, koja je za samo tri dana prodata u 10 miliona primeraka.

Taj Nintendov proizvod, koji je izašao u maju, ostaje zasad najprodavanija video igra u 2023. godini u Velikoj Britaniji.

Prodaja treće verzije Spajdermena pretežno se odvijala digitalnim putem, kaže Kristofer Dring, šef gejminga sajta GamesIndustry.biz.

„Tržište se kretalo u tom smeru pre pandemije - 2019. u Velikoj Britaniji se oko polovine video igara prodavalo digitalnim putem, ali je od 2020. taj udeo porastao na više od 70 odsto.

„I dalje se milioni igara svake godine prodaju u fizičkim pakovanjima, a konzole i džojstike i dalje ne možete da skinete sa interneta. Ali, to je sada daleko, daleko manji deo tržišta", objašnjava.


Pogledajte i ovu priču:


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: