Kina: Pogubljen par koji je ubio dvoje djece bacivši ih kroz prozor

Otac djece Džang Bo i njegova devojka Je Čengčen su prethodno proglašeni krivima za ubistvo dvogodišnje djevojčice i jednogodišnjeg dječaka 2020. godine. Veza je započela kao vanbračna afera, a muškarac se kasnije razveo od majke djece i počeo da kuje zavjeru da ubije mališane

4537 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Kina je pogubila par koji je izbacio dvoje dece kroz prozor stambene zgrade, usmrtivši ih.

Otac dece Džang Bo i njegova devojka Je Čengčen su prethodno proglašeni krivima za ubistvo dvogodišnje devojčice i jednogodišnjeg dečaka 2020. godine.

Veza je započela kao vanbračna afera, a muškarac se kasnije razveo od majke dece i počeo da kuje zaveru da ubije mališane.

Vrhovni sud opisao je motive parova kao „izuzetno zlonamerne", ističući njihove „okrutne metode".

Par je pogubljen u sredu u Čongkingu, na jugozapadu Kine.

Nije jasno kako je izvršena egzekucija, mada je poznato da se smrtne kazne u Kini uglavnom sprovode ubrizgavanjem injekcije ili streljanjem.

Džang je započeo „neprikladnu" vezu sa Je, a da je nije obavestio o svom bračnom ili roditeljskom statusu, ali je Je nastavila da se viđa sa njim i kada je saznala istinu, utvrdio je sud.

Nakon što se Džang razveo u februaru 2020, Je je nastavila da posmatra dvoje dece kao „prepreku da se uda i teret za njihov budući zajednički život".

Je je više puta pretila Džangu da izvrši ubistva, za koja su se urotili da insceniraju kao slučajan pad, rečeno je na sudu.

Džang je 2. novembra 2020. bacio decu kroz prozor stana na 15. spratu.

Vesti o njihovom pogubljenju brzo su se proširile na kineskoj društvenoj mreži Veibo, privlačeći stotine miliona pregleda.

„Apsolutno zaslužuju kaznu za ono što su uradili", rekao je jedan Veibo korisnik.

„Nadam se da će deca imati samo mir i radost u sledećem životu", napisao je drugi.

Čen Mejlin, majka dvoje dece, rekla je u četvrtak uveče da je „košmar koji je mučio porodicu više od tri godine konačno nestao".


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: