Počeo kurs interneta za starije

Prva grupa broji 29 učesnika koji su se tokom novembra javili za besplatnu obuku, a druga grupa planirana je za Nikšić u prvom dijelu 2017. godine
124 pregleda 2 komentar(a)
kurs, internet za seniore, penzioneri, Foto: Vijesti online
kurs, internet za seniore, penzioneri, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 11.02.2020. 23:50h

Kurs interneta za starije od 60 godina, koji partnerski organizuju Biznis akademija Vijesti, kompanija M:tel i Univerzitet „Mediteran“, počeo je juče.

Prva grupa broji 29 učesnika koji su se tokom novembra javili za besplatnu obuku, a druga grupa planirana je za Nikšić u prvom dijelu 2017. godine.

kurs, internet za seniore, penzioneri
kurs, internet za seniore, penzioneri(Foto: Vijesti online)

Kurs je za sve zainteresovane osobe koje ispunjavaju starosni uslov besplatan, a kroz obuku će naučiti osnove računara kao i korišćenje najpopularnijih online servisa i programa. Kurs je koncipiran tako da se starijoj populaciji približe nove tehnologije a svakako će uticati na nivo opšte informatičke pismenosti u Crnoj Gori.

Na početku obuke prve grupe obratila se Persa Spajić iz kompanije M:tel koja je, između ostalog, saopštila da će svim učesnicima kursa biti omogućen pristup M:telovim uslugama pod povoljnijim uslovima kroz promotivne penzionerske pakete.

„M:tel i na ovaj način prepoznaje potrebe ove populacije“, dodala je Spajić.

Svi učesnici dobiće sertifikate o odslušanom kursu.

O svim daljim kursevima za starije, organizatori će javnost obavijestiti preko medijskih platformi Vijesti.

kurs, internet za seniore, penzioneri
kurs, internet za seniore, penzioneri(Foto: Vijesti online)

Direktor Biznis akademije Vijesti Rajko Milić kazao je da se ovim kursom na najbolji mogući način završava godišnji program Akademije, u okviru kojeg je organizovano više od 15 javnih i in-house obuka iz više oblasti i konferencija.

„Ono što nas čeka u 2017. svakako je intenzivniji edukativni program i više konferencija na aktuelne teme iz interesa crnogorskih kompanija. Ponosni smo na dosadašnji učinak Akademije koja radi tek nešto više od godinu i po i pokazali smo da smo na pravi način prepoznali potrebu dodatne poslovne i opšte edukacije u gotovo svim dijelovima crnogorskog društva“, naveo je Milić.

Bonus video: