ZNANJE ZA NOVO DOBA

Prva godina Biznis akademije Vijesti: 800 učesnika - dobar kredit za budućnost

Učesnici dobijaju konkretna i korisna znanja koja mogu primijeniti...
59 pregleda 1 komentar(a)
Jednostavni Excel, kurs, Foto: Vijesti online
Jednostavni Excel, kurs, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 12.02.2020. 01:03h

Postignuti rezultati Biznis akademije Vijesti, u prvoj godini rada, pokazali su punu opravdanost osnivanja tog sektora pod najjačim medijskim brendom u Crnoj Gori i ono što će uslijediti kao nastavak, pokazuje da smo na pravom putu realizacije zacrtanih ciljeva.

Direktor Akademije Rajko Milić kazao je da je kroz deset događaja, u godinu dana, prošlo skoro 800 učesnika, te da su teme koje su birane za seminare, kurseve i konferencije uvijek bile aktuelne i potrebne.

„Ako se sjećate, u intervjuu prije nešto više od godinu dana, najavljujući početak rada Akademije, kazao sam da je crnogorskim preduzećima i preduzetnicima potrebno pomoći da steknu nova znanja i vještine kako bi se lakše riješili svakodnevne, ali i one krupnije probleme sa kojima se suočavaju“, rekao je Milić.

Nove tehnologije su se, prema njegovim riječima, nametnule kao jedna od glavnih alata u svakodnevnom poslovanju, zbog čega nije iznenađenje što je seminar o LikedIn-u, najvećoj online profesionalnoj mreži, bio prvi događaj Akademije.

„Naš gost i predavač bila je Brigita Lazar Lunder iz Ljubljane, koja nam je dala najviše ocjene i pohvalila način na koji mi osmišljavamo i realizujemo ovakve događaje. Ako imamo u obzir činjenicu da je ona do tada održala na desetine sličnih seminara širom svijeta i sarađivala sa velikim kompanijama, onda njeni komplimenti dobijaju dodatnu težinu“, rekao je Milić.

Govoreći o ostalim obukama koje je Akademija realizovala do sada, Milić ističe seriju kurseva za Eksel, kojih je već bilo šest, a u planu je da se nastavi, zbog velikog interesovanja javnosti.

„Ono što dobijamo kao odgovor na ankete nas uvjerava da radimo pravu stvar, jer učesnici dobijaju vrlo konkretna i korisna znanja koja mogu primijeniti na poslu ili kod kuće odmah nakon obuke“, rekao je Milić, dodajući da kurseve Eksela Akademija Vijesti realizuje u saradnji sa podgoričkom IT kompanijom 2BI.

Milić je posebno ponosan na konferenciju iz jula prošle godine, na temu veza NATO-a i biznisa, jer je ona pokazala koliko je crnogorska poslovna zajednica uopšte zainteresovana za atlantske integracije.

„Ono što bih takođe istakao je seminar o fondovima EU, koji je okupio 80 učesnika iz kompanija različitog profila. Tu su bili i predstavnici nevladinog sektora, ali i pojedinci koji su bili zainteresovani da saznaju šta su to fondovi EU i kako do njih doći“, kazao je Milić.

Seminar Kako do fondova EU
Seminar Kako do fondova EU(Foto: Vijesti online)

Najavljujući naredni događaj, dvodnevni trening Google Analitike 24. i 25. juna, Milić je kazao da svaka aktivnost Akademije izaziva veliko interesovanje.

„Zaista sam impresioniran kako ljudi iz preduzeća, ali i oni koje mi zovemo individualnim učesnicima, reaguju na naše najave. To ne znači samo da su njima zaista potrebna nova i dodatna znanja, već prije svega da smo mi našli pravi način kako to da im predstavimo i uz pomoć kvalitetnih stručnjaka realizujemo. Moćna medijska platforma Vijesti nam pomaže da do njih lakše dođemo i kvalitetno im objasnimo to što radimo, a povjerenje koje Vijesti kao brend uživaju je potvrđeno i kroz rad Akademije“, istakao je Milić.

Sarađuju sa Unijom poslodavaca

Milić je podsjetio da je Biznis akademija sa Unijom poslodavaca Crne Gore (UPCG) nedavno potpisala memorandum o saradnji.

„Kad smo počeli sa radom, saradnja sa Unijom poslodavaca, relevantnom poslovnom asocijacijom, nametala se sama od sebe. Akademija je, sa svojim ekspertima, prije svega na raspolaganju crnogorskom biznisu i kanali koje obezbjeđuje UPCG obezbjeđuju lak i brz pristup preduzećima. Mi smo zauzvrat obezbijedili posebne pogodnosti za članice Unije i taj memorandum je već u prvim mjesecima nakon potpisivanja pokazao rezultate“, rekao je Milić, dodajući da je memorandumom obuhvaćena saradnja i u okviru regionalnog poslovnog kluba Biznis plus.