ČETVRTAK, 26. NOVEMBAR U HOTELU RAMADA

KURS: Naučite kako da napravite odličnu prezentaciju

Bez obzira na to da li ste direktor, menadžer ili student, primjenjujući tehnike koje ćete naučiti na ovom kursu, pomoći će vam da napravite prezentacije koje će vas izdvojiti od ostalih i koje će drugi pamtiti
128 pregleda 0 komentar(a)
prezentacija, Foto: Shutterstock
prezentacija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.02.2020. 01:38h

Biznis akademija Vijesti i 2BI nastavljaju edukativnu seriju. U četvrtak, 26. novembra, u hotelu Ramada u Podgorici, održaće se kurs KAKO NAPRAVITI ODLIČNU PREZENTACIJU

Zbog čega je ovaj kurs napravljen?

Da li vas je strah od držanja prezentacija?

Da li vam je nekada teško da se povežete sa klijentom na način koji će omogućiti prodaju vašeg proizvoda?

Da li ste nesigurni na koji način svom nadređenom treba da predstavite ostvarene rezultate za prethodnu godinu?

Da li razmišljate kako ćete pripremiti slajdove za sljedeću obuku koju treba da držite svom timu?

prezentacija
prezentacija(Foto: 2BI)

Kurs Kako napraviti odličnu prezentaciju, organizovan u saradnji sa Hypo Alpe-Adria bankom, odgovoriće na sva prethodna pitanja, i dati sve potrebne alate koji će omogućiti da uključite publiku, prodate svoje ideje i inspirišete ljude da djeluju.

Na kursu ćete naučiti:

 • Kako da pokažete ljudima zbog čega su vaše ideje važne za njih
 • Kako da sigurno prezentujete zahtjevnoj publici
 • Kako da jasno definišete poruku vaše prezentacije koju će svi upamtiti
 • Kako da napravite slajdove koji će vas razlikovati od ostalih
 • Kako da držite pažnju publike
 • Kako da izmjerite koliko je vaša prezentacija bila uspješna

Šta NEĆETE naučiti na kursu:

Nećete naučiti kako se koristi Powerpoint. Pravljenje slajdova u ovom programu je vrlo jednostavno kada znate šta želite da dobijete na kraju…

Kome je kurs namijenjen?

Kurs je namijenjen svima koji žele da bolje komuniciraju sa svojim kolegama, nadređenima ili klijentima. Bez obzira na to da li ste direktor, menadžer ili student, primjenjujući tehnike koje ćete naučiti na ovom kursu, pomoći će vam da napravite prezentacije koje će vas izdvojiti od ostalih i koje će drugi pamtiti.

Neke od konkretnih stvari koje ćete naučiti

 • Zbog čega je pravljenje slajdova tek peta stvar koju radite u procesu pravljena prezentacije
 • Kakve veze Luk Skajvoker, Joda i Zvezdani ratovi imaju sa pripremom za pravljenja slajdova
 • Kako da znate da li su vam uopšte potrebni slajdovi ili sve možete završiti flomasterom i bijelom tablom
 • Kako da odredite koliko vaša prezentacija treba da traje i koliko slajdova treba da ima
 • Kako da jasno i jednostavno prikažete podatke na slajdu
 • Kada koristite svijetlu, a kada tamnu pozadinu na slajdovima
 • Koji je jedini način da efektno koristite bočkice (bullets)
 • Kako da vježbate pre prezentacije tako da ste sigurni da ste se dovoljno pripremili
 • Zbog čega treba da dobro istegnete ruke nekoliko minuta prije prezentacije
 • Kako da najefektnije iskoristite dio za pitanja i odgovore (Q & A)

Modul 1 – Upoznavanje sa publikom i kreiranje poruke vaše prezentacije

Kao i za sve ostalo, priprema je najvažniji dIo procesa pravljenja prezentacije. U ovom modulu ćete naučiti kako da dobro upoznate najvažniji faktor vaše prezentacije, vašu publiku. Naučićete kako da se povežete sa njima na pravi način i prenesete poruku tako da je razumiju i nakon prezentacije djeluju onako kako vi želite.

Modul 2 – Korišćenje strukture priče i biranje pravog alata za prezentovanje

Naučićete PET pravila koje treba da koristite kada prikazujete podatke. Pokazaćemo vam kojih ŠEST grupa dijagrama postoje, kada ih treba koristiti i kako jedan detalj koji se doda na dijagramu može potpuno da promijeni značenje podataka.

Modul 3 – Prikazivanje podataka na slajdovima

Kurs je namijenjen svima koji žele da bolje komuniciraju sa svojim kolegama, nadređenima ili klijentima. Bez obzira na to da li ste direktor, menadžer ili student, primjenjujući tehnike koje ćete naučiti na ovom kursu, pomoći će vam da napravite prezentacije koje će vas izdvojiti od ostalih i koje će drugi pamtiti.

Modul 4 – Kreativni proces pravljenja slajdova

Naučićete TRI stvari koje čine dobro napravljen slajd i zbog čega je važan način na koji raspoređujemo elemente na slajdu. Pokazaćemo vam koja je uloga pozadine na slajdu i kako izabrati odgovarajuću. Naučićete kako da pravilno koristite tekst, fotografije i ilustracije na slajdu.

Modul 5 – Prezentovanje

Naučićete kako da vježbate izvođenje prije prezentacije. Pokazaćemo vam kako treba da se ponašate u zavisnosti od prostora u kome treba da prezentujete te kako da koristite pokrete tijela u skladu sa onim što govorite. Zbog čega je važan dio za pitanja i odgovore, te kako da obezbijedite da uvijek postoji neko ko će postaviti pitanje.

Modul 6 – Širenje uticaja (korišćenje društvenih mreža)

Ljudi koji slušaju vašu prezentaciju ne treba da budu jedini koji će saznati vaše ideje. Društvene mreže vam mogu pomoći da proširite svoj uticaj van sale u kojoj se nalazite. U ovom modulu ćemo vas naučiti kako to da uradite.

Obuku će voditi Željko Popović, koji je već držao kurs i koji ima višegodišnje iskustvo sa držanjem prezentacija.

U videu ispod pogledajte šta ćete, između ostalog, naučiti na kursu:

Kako se prijaviti na kurs

- Kurs organizuju Biznis akademija Vijesti i kompanija 2BI, u podgoričkom hotelu Ramada.

- Cijena kursa je 97,00 eura, a prijaviti se možete direktnom uplatom kotizacije na račun Daily Press d.o.o. Podgorica, broj  565-48-40 (Lovćen banka), sa naznačenim imenom i prezimenom polaznika i svrhom uplate "Učešće na kursu Kako napraviti odličnu prezentaciju". Pravna lica zahtjev za izdavanje fakture mogu poslati mailom, sa podacima o imenu kompanije, adresom i PIB-om na adresu: akademija@vijesti.me). Prijaviti se možete i online, a za sve dodatne informacije pozovite na 067 311 422 ili 067 639 485.

- Obuka se održava u četvrtak, 26. novembra, sa početkom u 9.00. Za sve učesnike obezbijeđeno je osvježenje, zakuska u pauzi kao i besplatna parking mjesta za one koji dolaze vlastitim ili iznajmljenim automobilom.

BONUSI

I, samo da budemo sigurni da ćemo vam pružiti mnogo više nego što uložite u ovaj kurs, pripremili smo sljedeće bonuse za vas:

#1. Bonus – Kako da ubijedite vašeg šefa da vam kaže „Da“ (e–Knjiga)

Vještina da prodate svoju ideju ili projekat Vašem šefu je ključna za uspjeh u karijeri. Ako nijeste u mogućnosti da dobijete odobrenje od šefa kada vam je to potrebno, teže ćete napredovati u karijeri. U ovoj maloj e-knjizi, objasnićemo vam ŠEST koraka koje je neophodno da preuzmete kako bi efektnije "prodali" ideju ili projekat i dobilo željeno „Da“.

#2. Bonus - Komplet PowerPoint šablona

Pripremili smo za vas gotove slajdove, već napravljene u PowerPoint-u koje možete prilagoditi vašim potrebama tako što ćete upisati tekst koji vama odgovara i postaviti odgovarajuće fotografije ili ilustracije. Za vas smo pripremili sljedeće šablone:

Prikažite proces pomoću TRI slajda. Tranzicija slajdova je takva da se slajdovi „kreću“ jedan iza drugog s lijeva na desno, potpuno u skladu sa onim što komuniciramo.

Napravite scenu i osjećaj prostora pomoću 11 slajdova. Umjesto da se slajdovi linearno smjenjuju, dobićete osjećaj da se krećete po ravnom prostoru, što će pojačati poruku koju želite da pošaljete

Prikažite kako se objekti pomjeraju i mijenjaju pomoću ŠEST slajdova. Pomoću već pripremljene animacije prenesite poruku o tome kako se mijenjaju dva faktora koje upoređujete

#3. Bonus – Upitnik koji će vam pomoći da saznate potrebe vaše publike

Publika je došla da vidi šta možete da uradite za njih. Zbog toga smo za vas pripremili upitnik sa SEDAM pitanja koja će vam pomoći da pripremite prezentaciju u skladu sa potrebama vaše publike. Za svako pitanje je pripremljen kratak opis koji će vam pomoći da bolje razumijete zbog čega je važno da znate sve odgovore.

#4. Bonus – Akcioni plan napravljen u Excel-u sa svim koracima neophodnim za pravljenje odlične prezentacije

Sve što treba da uradite je da u ovom Excel dokumentu upišete datum kada držite prezentacije i odmah ćete dobiti spisak akcija koje treba da realizujete kao i datume kada treba da počnete sa svakom akcijom.

#5. Pretplatu na PREMIUM sadržaj portala Vijesti na TRI MJESECA

Samo za polaznike ovog kursa obezbijedili smo besplatne tromjesečne pretplate na PREMIUM sadržaj portala Vijesti.me, kao poseban poklon. Čitajte opušteno najsvježije informacije iz Crne Gore, regiona i svijeta na svom kompjuteru, laptopu, telefonu, tabletu...

REKLI SU O KURSU

Učesnici prvog kursa o dobroj prezentaciji bili su zadovoljni i ovom prilikom izdvajamo nekoliko impresija:

"Zadovoljna sam kursom jer sam od jednog uopštenog osjećaja da 'nešto ne valja' sa mojom prezentacijom došla do prepoznavanja ključnih momenata koji su bili loši i sagledala kako da ih uaprijedim" - Ivana Svrkota, Farmegra d.o.o.

"Pozovite nas i sljedeći put. Bilo je korisno i sve pohvale za predavača!" - Klara Kreže, Cosmetics MPM d.o.o.

"Pozitivno!" Zoran Bošković, Dreamy d.o.o.

Preporučujemo za Vas