Zadovoljstvo nakon seminara o LinkedInu

“Dosta dugo upoznat sa fantastičnim mogućnostima ove mreže, koristim je već par godina, ali mi je seminar pomogao da saznam nove stvari koje će sigurno biti od koristi u budućem poslovanju”, kazao je direktor sektora ljudskih resursa nikšićke pivare "Trebjesa" Danilo Niković
176 pregleda 0 komentar(a)
Seminar Sve o Linkedinu, Foto: Vijesti online
Seminar Sve o Linkedinu, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 12.02.2020. 01:50h

Seminar Sve o Linkedinu, prva obuka takve vrste na Balkanu, održan je juče u Podgorici, i to kao prvi događaj u organizaciji Biznis akademije Vijesti.

Seminaru je prisustvovalo više od 40 zaposlenih i menadžera crnogorskih državnih i privatnih firmi ali i institucija i nevladinih organizacija i pojedinaca, a program je vodila slovenačka preduzetnica Brigita Lazar Lunder.

Seminar je trajao više od šest sati u podgoričkom hotelu “Ramada” a polaznici su stekli osnovna znanja o tome kako napraviti lični i profesionalni profil na LinkedInu, kako doći do novih klijenata i raširiti biznis, a sve to kroz teoretska i praktična iskustva sadašnjih korisnika.

Lazar Lunder kazala je da LinkedIn trenutno koristi oko 350 miliona pojedinaca i kompanija širom svijeta, od čega ih u Crnoj Gori ima oko 33.600 i te brojke stalno rastu.

Ona je objasnila zašto je LinkedIn efikasniji za biznis od konkurencije, prije svega Facebooka i prisutne upoznala sa alatima koji su na raspolaganju za sticanje novih poslovnih partnera i klijenata.

Na seminaru je bilo riječi i o marketing rješenjima na LinkedInu, uslovima za registraciju stranica preduzeća. Stečena su znanja i o tome kako na kvalitetan način ispuniti vlastite i profile kompanija, dodati sadržaj a sve u cilju kvalitetnije promocije i sticanja novih poslovnih kontakata. Svi učesnici dobiće prezentaciju Lazar Lunder sa više od 130 slajdova, kao i niz priručnika o tome kako iskoristiti LinkedIn za unapređenje poslovanja.

Lazar Lunder, koja ima višegodišnje iskustvo u predavanjima i koju je do sada slušalo više hiljada polaznika, kazala je za “Vijesti” da joj je prvo iskustvo u Crnoj Gori uveliko premašilo očekivanja.

“Ovo je, bez laskanja vama, ubjedljivo najkvalitetnije organizovan LinkedIn seminar koji sam držala do sada. S obzirom na tematiku i na činjenicu da ‘Vijesti’ prvi put organizuju ovakvu vrstu događaja, impresionirana sam i odzivom na seminar i interakcijom koja je na njemu ostvarena”, kazala je Lazar Lunder, ponavljajući da ovo nije očekivala od prvog takvog seminara na Balkanu.

Lazar Lunder je kazala da je tema aktuelna ali da je i Biznis akademija Vijesti, kao organizator, odradila izvanredan posao u promociji teme.

“To je za svaku pohvalu jer je seminar na kraju dao odlične rezultate”, rekla je Lazar Lunder, koja je i tokom pauza seminara bila aktivna u razgovoru sa učesnicima, odgovarajući na pitanja zainteresovanih.

I učesnici su dali dobre ocjene seminaru, uz ocjenu da su takve vrste obuka jako potrebne domaćoj poslovnoj zajednici.

“Seminar je bio jako dobar i sadržajan, tema aktuelna i savremena, a organizacija odlična”, kazao je učesnik Ratko Nikolić.

On je ocijenio da je seminar bio koristan kako potencijalno novim korisnicima, tako i onima koji ovu društvenu mrežu već koriste.

“Meni lično, iako sam na ovoj mreži prisutan već godinama unazad, nakon ovog seminara ova mreža je još bliža, a vjerujem da će ubuduće biti još korisnija”, dodao je Nikolić.

Nataša Đurđić iz PR agencije Represent Communications rekla je da su seminari poput ovoga od velike važnosti i za razumijevanje pravila komuniciranja na društvenim mrežama, posebno na LinkedInu koji, kako je navela, omogućava predstavljanje i povezivanje sa kolegama iz cijelog svijeta.

Seminar Sve o Linkedinu, Nataša Đurđić
Seminar Sve o Linkedinu, Nataša Đurđić(Foto: Vijesti online)

“Represent Communications je jedna od kompanija koja i sama prati i razvija komunikaciju za potrebe klijenata na uticajnim mrežama, pa je prisustvo na ovakvom seminaru za nas imperativno i veoma korisno. Zato vjerujem da svaka kompanija treba da iskoristi ovakve seminare i svojim zaposlenima omogući da nadograde znanje i da od strućnjaka iz oblasti, kroz konkretne primjere, steknu potrebne vještine kako bi bili što konkuretniji na tržištu”, ocijenila je Đurđić.

Direktor sektora ljudskih resursa u Pivari Danilo Niković pohvalio je održavanje seminara, ističući da je LinkedIn fantastičan alat za poslovne svrhe.

“Bilo da ga koristite za svrhe traženja posla, unaprijeđenje prodaje ili u svrhe marketinga, na ovoj društvenoj mreži možete da pronađete i pratite najbolje kompanije svijeta, najveće profesionalce iz oblasti vašeg interesovanja kao i interesantne objave i članke koji se iz minuta u minut objavljuju”, rekao je Nikovič.

On je kazao da je predavačica iz Slovenije na seminaru svima približila LinkedIn i to na sveobuhvatan način, prezentirajući širok spektar mogućnosti LinkedIna, “počev od meni interesantne oblasti ljudskih resursa i zapošljavanja, pa do fantastičnih marketinških i prodajnih mogućnosti koje možemo koristiti u okviru ove mreže”.

Niković je istakao i činjenicu da i broj LinkedIn korisnika stalno raste i u Crnoj Gori što, kako je dodao, svjedoči da se i kod nas sve više prepoznaje značaj te poslovne alatke.

“Dosta dugo upoznat sa fantastičnim mogućnostima ove mreže, koristim je već par godina, ali mi je seminar pomogao da saznam nove stvari koje će sigurno biti od koristi u budućem poslovanju”, istakao je Niković.

On je pohvalio prve aktivnosti Biznis akademije Vijesti i očekuje nove slične događaje od koristi za poslovnu zajednicu.

Seminar Sve o Linkedinu, Danilo Niković
Seminar Sve o Linkedinu, Danilo Niković(Foto: Vijesti online)

“Nadam se da će ovakvi i slični seminari podići nivo znanja i spoznaje značaja društvenih mreža u poslovne svrhe u Crnoj Gori i da, uz njihovo pravilno korišćenje, podignemo cjelokupan poslovni ambijent na veći nivo”, rekao je Niković.

Direktor Biznis akademije Vijesti Rajko Milić kazao je da je zadovoljstvo učesnika seminara dovoljan parametar kvaliteta prvog događaja Akademije.

“Ono što sam najavio prije mjesec i po, govoreći o početku rada Akademije, na najbolji mogući način je demonstrirano na LinkedIn seminaru. Prenos znanja potrebnih poslovnoj zajednici Crne Gore kako bi unaprijedila ukupno poslovanje ostaje naš prioritet i naši klijenti mogu brzo očekivati novi događaj u tom cilju”, naveo je Milić.

On nije mogao da precizira koja tema će biti sljedeća, jer, kako je kazao, počinju pregovori za organizaciju dva događaja.

“Od povratne informacije naših klijenata zavisi šta će biti naredni događaj ali će svakako biti logičan nastavak onoga što smo pokrenuli u četvrtak, jednim dobrim i korisnim seminarom”, kazao je Milić.

Bonus video: