LinkedIn, mreža stvorena za biznis

Lazar-Lunder kazala je da LinkedIn trenutno koristi oko 350 miliona pojedinaca i kompanija širom svijeta, od čega ih u Crnoj Gori ima oko 33.600 i te brojke stalno rastu
198 pregleda 0 komentar(a)
LinkedIn konferencija, Foto: Vijesti online
LinkedIn konferencija, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 12.02.2020. 01:50h

Seminar Sve o najvećoj profesionalnoj društvenoj mreži LinkedIn, prva obuka takve vrste na Balkanu, održan je juče u Podgorici, i to kao prvi događaj u organizaciji Biznis akademije Vijesti.

Seminaru je prisustvovalo više od 40 zaposlenih i menadžera crnogorskih državnih i privatnih firmi, ali i institucija i nevladinih organizacija i pojedinaca, a program je vodila slovenačka preduzetnica Brigita Lazar-Lunder.

Polaznici su stekli osnovna znanja o tome kako napraviti lični i profesionalni profil na LinkedInu, kako doći do novih klijenata i raširiti biznis, a sve to kroz teoretska i praktična iskustva sadašnjih korisnika.

Lazar-Lunder kazala je da LinkedIn trenutno koristi oko 350 miliona pojedinaca i kompanija širom svijeta, od čega ih u Crnoj Gori ima oko 33.600 i te brojke stalno rastu.

Ona je objasnila zašto je LinkedIn efikasniji za biznis od konkurencije, prije svega Facebooka i prisutne upoznala sa alatima koji su na raspolaganju za sticanje novih poslovnih partnera i klijenata.

Na seminaru je bilo riječi i o marketing rješenjima na LinkedInu, uslovima za registraciju stranica preduzeća. Stečena su znanja i o tome kako na kvalitetan način ispuniti vlastite i profile kompanija, dodati sadržaj a sve u cilju kvalitetnije promocije i sticanja novih poslovnih kontakata.

Lazar-Lunder, koja ima višegodišnje iskustvo u predavanjima i koju je do sada slušalo više hiljada polaznika, kazala je za “Vijesti” da joj je prvo iskustvo u Crnoj Gori uveliko premašilo očekivanja.

“Ovo je, bez laskanja vama, ubjedljivo najkvalitetnije organizovan LinkedIn seminar koji sam držala do sada. S obzirom na tematiku i na činjenicu da ‘Vijesti’ prvi put organizuju ovakvu vrstu događaja, impresionirana sam i odzivom na seminar i interakcijom koja je na njemu ostvarena”, kazala je Lazar-Lunder, ponavljajući da ovo nije očekivala od prvog takvog seminara na Balkanu.

Lazar-Lunder je kazala da je tema aktuelna, ali da je i Biznis akademija Vijesti, kao organizator, odradila izvanredan posao u promociji teme.

“To je za svaku pohvalu jer je seminar na kraju dao odlične rezultate”, rekla je Lazar-Lunder, koja je i tokom pauza seminara bila aktivna u razgovoru sa učesnicima, odgovarajući na pitanja zainteresovanih.

I učesnici su dali dobre ocjene seminaru, uz ocjenu da su takve vrste obuka potrebne domaćoj poslovnoj zajednici.

“Seminar je bio jako dobar i sadržajan, tema aktuelna i savremena, a organizacija odlična”, kazao je učesnik Ratko Nikolić.

On je ocijenio da je seminar bio koristan kako potencijalno novim korisnicima, tako i onima koji ovu društvenu mrežu već koriste.

“Meni lično, iako sam na ovoj mreži prisutan godinama unazad, nakon ovog seminara ova mreža je još bliža, a vjerujem da će ubuduće biti još korisnija”, dodao je Nikolić.

Seminar je trajao više od šest sati u podgoričkom hotelu “Ramada”.

Bonus video: