Stručne škole i dualno obrazovanje: Gdje smo sada?

Konferencija TeenT@lk - Da mladi govore će biti održana u ponedjeljak, 5. novembra u multimedijalnoj sali sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore
184 pregleda 0 komentar(a)
teen talk
teen talk
Ažurirano: 11.02.2020. 16:10h

Biznis akademija Vijesti i Ministarstvo prosvjete, uz podršku Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada i pod pokroviteljstvom kompanije Mtel i ove godine organizuju konferenciju TeenT@lk – Da mladi govore.

Kako bi mladima ukazali na različite izbore i mogućnosti koje su često neopravdano zapostavljene, a nude jednako dobre šanse, naš cilj je da se kroz poseban akcenat na srednje stručno i dualno obrazovanje, mladim ljudima približe i velike mogućnosti ovakvog sistema školovanja. Ovaj vid školovanja, mladim ljudima nudi rano sticanje ekspertskih znanja i mogucnost da, osim blagovremenog izbora buduceg zanimanja, relativno rano stiču znanja i vještine koje ih kasnije kvalifikuju za velilki broj zanimanja i profesionalnih izbora koje možda nemaju uvijek ona djeca koja su završila, samo na prvi pogled, neke prestižnije škole.

Zato će ovogodišnja konferencija biti organizovana kroz dva panela - panel stručne škole kao prvi izbor - Imamo li predrasuda? i panel dualno obrazovanje – kako do posla? Učesnici panela su eminentni stručnjaci, direktori srednjih stručnih skola, predstavnici biznisa, mladi, predstavnici ZZZ Crne Gore koji će se zajedničkim snagama potruditi da prisutnima, što je moguće više, približe srednje stručno, kao i dualno obrazovanje i sve benefite školovanja u ovim sistemima.

Naravno, kako bi mladi iz prve ruke čuli i lične utiske uspješnih pojedinaca koji su prvo završili srednje stručne skole, a zatim se usavršavali u odabranim oblastima, obratiće im se Dragica Sekulić, ministarka ekonomije i Milan Bukarica, naš najugledniji pedagog iz oblasti ugostiteljatva.

Konferencija će biti održana u ponedjeljak, 5. novembra u multimedijalnoj sali sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore.