Baze podataka i Business Intelligence

Četvoromjesečna edukacija za jedno od najpotrebnijih zanimanja iz IT oblasti
2608 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Gomile podataka razbacanih na mnogo različitih mjesta kroz klasične ili elektronske arhive, baze podataka ili prašnjave police, danas su apsolutno prevaziđene jer tako organizovane skoro da su nemoguće za korišćenje, a pogotovu ne za brzo dobijanje potrebnih informacija.

Upravo zato je edukacija na temu BAZE PODATAKA I BUSINESS INTELLIGENCE sjajna prilika za sve zainteresovane pojedince, a pogotovu vlasnike i direktore kompanija koji žele da sve rasopložive podatke koriste upravo za jačanje i unapređenje svog poslovnog sistema. Ovo je odličan način da se, u najkraćem mogućem roku, savladaju principi izrade relacionih baza podataka, dimenzionalnog skladišta podataka, integracije podataka iz različitih izvora, da se nauči SQL, osnove poslovne inteligencije, modelovanje i vizuelizacija podataka, praktičan rad na Microsoft SQL Server platformi, arhitektura i rad sa moćnim Microsoftovim BI alatom - Power BI.

I upravo će nakon obuke, koja startuje 14. oktobra, sve vaše informacije i podaci biti u funkciji poslovanja, a zahvaljujući kompetentnom izvještavanju edukovanog lica biti u skladu i sa svjetskim standardima.

A koliko je jednostavnije doći do kvalitetnog, dobro plaćenog i prije svega posla koji Vam omogućava konstantno usavršavanje najbolje govori slučaj Mladena Pejakovića koji je zahvaljujući konstantnom ulaganju u svoja znanja dobio priliku da radi za kanadsku kompaniju "BlackBerry". Tamo je radio kao inženjer podrške infrastrukture i upoznao se sa aktuelnim tehnologijama, takođe i načinom rada u jednoj globalnoj korporaciji. Svo to obrazovanje i poslovni angažman za svjetskog giganta, pomoglo mu je da promijeni način razmišljanja i razvije poslovnu kulturu shvativši na koji način stvari funkcionišu unutar jednog ovakvog sistema.

Još jedno interesantno iskustvo, napominje Pejaković, je da je bio član tima koji je algoritmima i funkcijama u SQL programskom jeziku uspješno predviđao kvarove bankomata na globalnom nivou, prije nego što se kvarovi dogode. Takođe, vodio je tehničke sastanke sa klijentima i IT predstavnicima američkih banaka kako bi dogovorili uspješnu implementaciju svojih servisa. Ponosno ističe da je trenutno zaoposlen u NCR korporaciji u Beogradu na poziciji Application Security Engineer. Kao napomenu je dovoljno istaći činjenicu da NCR Corporation, pored svih ostalih djelatnosti, sa svojim softverom, hardverom i lepezom usluga omogućava skoro 550 miliona transakcija dnevno, u vidu maloprodaje, finansija, putovanja, ugostiteljstva i telekomunikacija.

Mladen posebno ističe da su novac i trud uloženi u znanja iz IT oblasti, na duže staze, svakako nešto od čega se može imati višestruka korist tvrdeći da je stečeno IT znanje jedini način da pojedinac ostane konkurentan i uopšte dođe do kvalitetne prilike za predstavljanje poslodavcu, sa vještinama koje posjeduje. Znanja iz oblasti baza podataka, java programiranja, sajber bezbjednosti, robotike, vještačke inteligencije, mašinskog učenja svjetski su trendovi na polju IT-a i svakako pokazatelj da su to zanimanja budućnosti, a deficit kadra u ovim oblastima na globalnom nivou jasan je pokazatelj da treba ulagati u znanja iz IT oblasti, ističe Pejaković.

Zato svi vi koji sebe vidite u IT industriji i svi poslodavci kojima je stalo do unapređenja rada svojih poslovnih sistema prijavite se i kandidujte vaše zaposlene za obuku iz oblasti BAZE PODATAKA I BUSINESS INTELLIGENCE koja startuje od 14. oktobra. Svi detalji se nalaze na našoj online stranici: www.educomacademy.me, a informacije možete dobiti i pozivom na broj: 067 000 222.

Iskoristite pogodnosti rane prijave i aplilcirajte na našoj online stranici do 1. Septembra i ostvarite pravo na popust od 10% .

Bonus video: