PRIJAVI SE ZA PREDSTOJEĆE EDUKACIJE

Investiraj u sebe – napravi uspješnu IT karijeru

Ovih dana jedan od najpoznatijih svjetskih brendova tražio je specijalistu za digitalni marketing za Crnu Goru. Zamisli sebe kako radiš za jednu takvu kompaniju. Da li ćeš sjutra, kada recimo više ne budeš radio za njih, biti bez posla? Naravno da ne, jer nećeš ti tražiti posao, poslodavci će tražiti tebe
2851 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Baviti se određenim zanimanjem iz IT oblasti danas traži prije svega stalno učenje i usavršavanje. Prema najnovijem istraživanju Stack Overflow-a, najveće svjetske platforme za programere, koju mjesečno posjeti više od 50 miliona ljudi, 90% programera naučilo je određeni programski jezik mimo formalnog obrazovanja.

Zašto je ovo bitno i zašto se toliki procenat ljudi odluči da uči i stiče nova znanja bez formalnog obrazovanja?

Glavni razlog je što, ne samo programeri nego uopšte, sva zanimanja iz IT svijeta imaju veoma kratak vremenski period traženja posla!

Kakvo je stanje u našoj državi? U posljednje vrijeme sve je više outsourcing kompanija koje zapošljavaju IT stručnjake iz Crne Gore koji rade na projektima za klijente širom svijeta. Takođe, svakim danom sve je veći broj onih koji od kuće rade za inostrane kompanije. Neformalno razgovarajući sa ovom drugom grupom, tzv. freelancerima, saznajemo da im je osjećaj slobode, koji im daje takav način rada, podjednako važan kao i finansijska nadoknada koju dobijaju.

Osim programerskih vještina i tražnja za ostalim IT znanjima je u porastu. Tako je ovih dana jedan od najpoznatijih svjetskih brendova tražio specijalistu za digitalni marketing za Crnu Goru. Zamisli sebe kako radiš za jednu takvu kompaniju. Da li ćeš sjutra, kada više ne budeš radio za njih, biti bez posla? Naravno da ne, jer nećeš ti tražiti posao, poslodavci će tražiti tebe. Takođe, sve više domaćih kompanija veoma ozbiljno se okreće ovom zanimanju i zapošljavaj isključivo ljude koji će samo time da se bave.

Da li želiš da imaš posao koji ti nudi osjećaj slobode? Da radiš za najpoznatije kompanije i klijente širom svijeta? Da li želiš da uspiješ?

Naravno, odgovor na ova pitanja je DA. Tvoj prvi korak prema ovome je da upišeš EduCom IT akademiju odabereš jedan od tri programa i kreneš prema uspjehu. Predavanja počinju 14. oktobra, a na Vama je da odaberete između Digitalnog marketinga, Java programiranja i Baza podataka – business intelligence.

Kada investirate u sebe, razvijate vještine i dolazite do novih ideja što vas čini vrijednijim i daje vam kapacitet da dostignete najveće ciljeve. Obrazovanje, sticanje novih i kreativnih vještina, čitanje i istraživanje načini su investiranja u sebe i uspješnu karijeru zato se prijavite za predstojeće edukacije.

Za sve informacije, i prijavu na edukaciju, posjetite našu online stranicu: www.educomacademy.me ili pozovite broj: 067 000 222.