NOVA EDUKACIJA U ORGANIZACIJI BIZNIS AKADEMIJE VIJESTI

Ne robujte novcu!

Kako savladati tajne novca i ne upasti u zamku zavisnosti?
7000 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.11.2019. 09:39h

Kako raspolagati vlastitim novcem i kako postati njegov gospodar, a ne rob, tema je predstojeće edukacije u organizaciji Biznis akademije Vijesti.

"Odluka da se, baš u ovom momentu, pozabavimo ovom temom proističe iz činjenice da se bliži, po mnogima, najkritičniji dio godine kada pogotovu kupoholičarima novac nekontrolisano izmiče iz ruku", istakao je Brano Sudar, direktor Biznis akademije Vijesti dodajući da su novogodišnji i božićni praznici i popusti svuda oko nas, "specijalne cijene" i potreba da se baš u tom momentu mora pazariti upravo ta vrsta robe I te kako veliki izazov za svaki kućni budžet.

Uz to, dolazeći januar mjesec sa školskim raspustom i odlasci na zimovanja, ili makar dnevna skijanja, kao i činjenica da se i u mjesecima euforije i slavlja ipak mora jesti i da će računi i tada stizati, pri čemu se naša primanja svakako neće povećati, iziskuje poseban režim upravljanja novcem pa smo se, upravo iz tog razloga, odlučili za ovaj tip edukacije baš u susret tom, reklo bi se, kritičnom periodu po kućni budžet.

Predstojeća edukacija polaznicima će omogućiti saznanja o tome kako na vrijeme izmiriti sve obaveze, a opet imati dovoljno novca na raspolaganju.

Jedan od osnovnih elemenata edukacije biće vezan za načine definisanja prioriteta, kada je potrošnja novca u pitanju.

Isto tako, pokušaćemo rIješiti misteriju kako odoljeti nasumičnoj i neplaniranoj potrošnji i koji su mehanizni za ograničavanje prekomjerne potrošnje novca.

Ono što je svima, makar u jednom trenutku, predstavljalo problem su kreditne kartice tako da je jedan od ciljeva predstojeće edukacije, između ostalih, i pružanja odgovora na vječito pitanje kako se ponašati sa kreditnim karticama, kreditnim zaduženjima i ostalim obavezama tog tipa.

Svako od polaznika vjerovatno će rado čuti kada je najbolje početi sa štednom, kako napraviti plan štednje i, što je najbitnije, kako ga se pridržavati.

Predstojeća obuka namijenjena je i svima onima koji su voljni da savladaju tajne novca, promijene ličnu vizuru prema ovoj, po mnogima, najvećoj funkcionalnoj prepreci kada je u pitanju stabilnost egzistencije prosječnog građanina. Ovdje se, prvenstveno misli na stalnu potrebu za "jurenjem novca" iz kojeg proističu odsustvo od kuće, manjak vremena za porodicu, djecu, prijatelje, boravak u prirodi, manjak vremena za bavljenje sobom, outđenje od zajednice, porodice, apostofirao je Sudar dodajući Zato smo sigurni da će predstojeća edukacija svim učesnicima pomoći u rješavanju makar dijela finansijskih problema i doprinijeti izgradnji stabilnijeg i održivijeg ličnog i porodičnog budžeta.

Edukacija će biti održana u MTel DIGITALNOJ FABRICI, u utorak 26.novembra, sa početkom od 10.30h. Predavač, konsultant Maja Aleksić vodiće vas kroz tajne novca, a za sve informacije možete pozvati broj: 067 000 222, ili nam pisati na mejl: biznis.akademija@vijesti.me.