Kurs "Nauči Excel" - savladaj sve što ti je potrebno za dva dana obuke

Nauči Excel je kurs koji će vas kroz osam modula tokom dva dana, kao i video tutorijalima koje smo pripremili za vas i koje ćete dobiti nakon kursa, naučiti stvarima koje će vam riješiti 90 odsto situacija sa kojima se susrijećete svaki dan
166 pregleda 0 komentar(a)
Jednostavni Excel, kurs, Foto: Emil Šabotić (Format produkcija)
Jednostavni Excel, kurs, Foto: Emil Šabotić (Format produkcija)
Ažurirano: 11.02.2020. 23:46h

Polazeći od vaših potreba i zahtjeva, Biznis akademija Vijesti i kompanija 2BI nastavljaju sa serijom kurseva Excela, kroz koje je već prošlo oko 900 učesnika iz više crnogorskih gradova.

Prijatelj kursa je Societe Generale Montenegro banka.

Za razliku od dosadašnjih, novi kurs Nauči Excel trajaće dva dana i biće kombinacija dosadašnjih kurseva osnovnih i naprednih opcija ovog Microsoftovog softvera. Kurs će se održati 27. i 28. januara (petak i subota) u Hotelu „Ramada“ u Podgorici a cijena kotizacije iznosi 67,00 eura.

Nauči Excel je kurs koji će vas kroz osam modula tokom dva dana, kao i video tutorijalima koje smo pripremili za vas i koje ćete dobiti nakon kursa, naučiti stvarima koje će vam riješiti 90 odsto situacija sa kojima se susrijećete svaki dan, jer smo sadržaj kursa upravo kreirali na osnovu pitanja koje ste nam postavljali i izazova sa kojima ste se sretali radeći svoj posao ili studirajući.

Ovaj kurs će vas naučiti mnogim stvarima u Excelu, koji će vam pomoći da brže nego do sada radite proračune, generišete izveštaje i pravite sopstvene alate koje ćete koristiti za stvari koje su vama potrebne.

Kurs počinje u 10h (oba dana) i traje do 15h.

PROGRAM KURSA

Prvi dan - petak 27. januar

Modul 1 – Počnite sa radom u Excelu

Objasnićemo kako izgleda radno okruženje u Excel-u. Pokazaćemo čemu služi svaki od kompleta komandi (tabova) koji su vam dostupni. Upoznaćemo vas sa opcijama u menijima Excela. Objasnićemo kako da snimate dokumenta u različitim verzijama Excela tako da mogu da ih otvore i korisnici sa starijim verzijama. Pokazaćemo vam kako možete da učinite lako dostupnim dokumenta na kojima često radite. Naučićete kako da unosite podatke u ćeliju. Pokazaćemo vam kako se koriste komande koje vam omogućuju da na najbrži način unosite podatke u ćelije (COPY, PASTE, PASTE SPECIAL, MOVE) Objasnićemo vam kako možete brzo da unesete grupe podataka u ćelije koji imaju određenu pravilnost, kao što su radni dani u nedelji, mjeseci u godini ili bilo koji drugi niz podataka koji možete i sami da napravite.

Modul 2 – Saberite sve što vam treba

Primjenićemo na konkretnim primjerima osnovni komplet funkcija koje najčešće koristimo: sabiranje, maksimum, minimum, prebrojavanje i prosjek (SUM, MAX MIN, COUNT i AVERAGE). Pokazaćemo na koji način možete sabirate različite vrednosti u tabelama u zavisnosti od toga kakvi su podaci koje sabirate.

Modul 3 - Saberite samo ono što vam treba (uslovno sabiranje i procenti)

Objasnićemo kako možete da saberete ili prebrojite samo one ćelije koje ispunjavaju određeni kriterijum, npr. sabrati zalihe proizvoda samo u određenom gradu (SUMIF, COUNTIF) Naučićemo vas kako da koristite procente i ukazaćemo na najčešće greške koje se prave i kako da ih izbjegnete Pokazaćemo vam na koji način možete da saberete vrijednosti koje mogu pripadati određenom opsegu podataka (Sve podatke koji su veći od 5 i manji od 100) Pokazaćemo vam koji je najbrži način da ukucate bilo koju funkciju

Modul 4 – Kreirajte dijagrame

Naučićete kako da izaberete odgovarajuću vrstu dijagrama za prikaz podataka koji vam je potreban Naučićemo vas korak-po-korak proces koje ćete primjenjivati za crtanje svakog dijagrama Objasnićemo kako možete da prikažete dvije vertikalne ose kada na grafikonima imate grupe podataka koje nemaju isti red veličine (količina proizvoda je u desetinama a vrijednost prodatih proizvoda je hiljadama)

Drugi dan - subota 28. januar

Modul 5. - Kako da sortirate, filtrirate, sumirate i povežete podatke koji su vam važni (VLOOKUP, SUBTOTAL, SORT, FILTER)

Naučiti ćemo vas kako da izračunate podsume za podatke koje ste izdvojili sortiranjem ili filtriranjem. Objasnićemo vam koje sve tehnike filtriranje i sortiranja možete da primijenite kako bi izdvojili podatke koji su vam važni Pokazaćemo vam kako kako možete povezivati podatke iz više tabela i kreirati nove grupe podataka.

Funkcije koje ćemo vas naučiti u ovom modulu su: VLOOKUP, SUBTOTAL, SORT, FILTER.

Moduli 6. i 7. - Kako da formirate podatke koji su važni za kreiranje izvještaja i donošenje odluka (PIVOT TABELE - možda najmoćniji alat koji nam Excel omogućava)

Objasnićemo vam korak po korak kako se kreiraju pivot tabele Pokazaćemo vam kako možete koristiti ovakvu vrstu tabela da bi prebrojali tekstualne podatke, kao što je, recimo, broj različitih proizvoda u okviru grupa proizvoda Naučićemo vas kako možete ukupne količine da prikazujete kao procente, pri čemu možete da izaberete da li ćete procente prikazivati u odnosu na cjelinu, ili u odnosu na neku određenu vrijednost kao što je najprodavaniji proizvod ili slično Pokazaćemo vam na koji način možete da pronađete sve jedinstvene vrijednosti iz određene grupe podataka, gdje, na primjer, imate tabelu nakon popisa gdje ste redom unosili količine koje ste pronašli i sada treba da utvrdite koje ste sve proizvode popisali Objasnićemo vam kako možete da grupišete podatke na osnovu određenih kriterijuma, gdje, na primjer, imate tabelu u kojoj vodite evidenciju o obilascima klijenata koji se nalaze u različitim gradovima a želite da vidite koliko je bilo obilazaka u svakom od gradova

Modul 8. - Kako da prilagodite podatke koje uvezete iz programa za poslovanje svojim potrebama

Naučićemo vas kako da izdvojite samo posljednjih nekoliko cifara iz serijskog broja Pokazaćemo vam kako da na najbrži način promijenite mala u velika slova ili obrnuto Objasnićemo kako možete da podelite podatke iz jedne ćelije u više ćelije

Funkcije koje ćemo vas naučiti u ovom modulu su: LEFT/RIGHT, TRIM, CONCATENATE, TEXT TO COLUMNS, AND, PROPER.

Prijavite se već danas na kurs Nauči Excel.

ŠTA JOŠ DOBIJATE:

Za vas smo pripremili 3 video lekcije, svaka u trajanju od 20-ak minuta koje možete pogledati onda kada budete imali potrebu za opcije koje su u njima objašnjene.

Video lekcija 1. - Rad sa velikim radnim listovima i priprema za štampu

Naučićete kako možete organizovano da se krećete kroz velike tabele koje imaju više stotina ili hiljada ćelija

Objasnićemo vam kako možete brzo da pronađete ili izmijenite određene podatke (FIND AND REPLACE). Pokazaćemo vam kako da se uvijek prikazuju nazivi kolona u radnom listu, bez obzira na to u kom redu se nalazite Naučićete kako da štampate nazive kolona kada imate tabelu koja ima više listova, na svakom listu automatski Objasnićemo kako možete da sakrijete određene podatke na pametan način ne koristeći opciju HIDE, jer postoji mnogo bolji način Pokazaćemo vam korak-po-korak proces za pripremanje bilo kakvog radnog lista za štampu

Video lekcija 2. - Moćne skraćenice

Naučićete više od 20 skraćenica sa tastature koji će vam omogućiti brži i efikasniji rad.

Svaka od ovih skraćenica je zamjena za neki proces na koji je svako od nas navikao, jer nijesmo znali da je moguće uraditi drugačije. Npr, umjesto da ručno ukucavate visinu redova kako bi podesili da svi budu jednaki, naučićemo vas kako da ovo uradite pomoću samo dva klika.

Video lekcija 3. - Kako da kontrolišete unos podataka i smanjite mogućnost greške

Naučićemo vas kako da ograničite da se u ćeliju mogu unijeti samo cijeli brojevi, ili samo tekst određene dužine ili samo jedinstvene vrijednosti. Pokazaćemo vam kako možete da omogućite da se u ćeliju može upisati samo neka iz liste vrijednosti koju vi odredite. Objasnićemo vam kako da zaštite ćelije da se ne može mijenjati njihov sadržaj.

Kratka uputstva (PDF)

Za vas smo pripremili kratka uputstva korak po korak i informacije koja će vam pomoći da jednostavno riješite situacije sa kojima se suočavate svakog dana:

Kako da izaberete pravi dijagram za svoje podatke - uputstvo korak po korak

Kako da pripremiti radni list za štampu - uputstvo korak po korak Pivot tabele - 21 stvar koju treba da znate VLOOKUP - 21 stvar koju treba da znate

Polaznici nakon kursa dobijaju:

  • Diplomu kojom se potvrđuje učešće na kursu
  • Transkript cjelokupnih predavanja sa svim objašnjenjima korak-po-korak
  • Excel dokument sa svim što je rađeno tokom kursa
  • Osam vježbanja (Excel+PDF) tokom naredne 4 sedmice pomoću kojih se utvrđuje naučeno
  • Spisak najkorisnijih skraćenica sa tastature.

​U cijenu kotozacije od 67,00 eura uključene su sve navedene stavke.

O PREDAVAČU

Željko Popović, zajedno sa svojim kolegama iz 2BI-a, pomaže pojedincima i preduzećima da rade bolje koristeći informacione tehnologije. Vodeći odjeljenje prodaje, počeo je da razvija alate u Excel-u koji su mu pomagali da bolje prati aktivnosti svog odjeljenja vezano za učinke agenata prodaje, odnose sa klijentim i izvještavanje.

Klijenti su prethodnih šest godina od njega skoro svakodnevno tražili savjete kako da urade nešto u Excelu na lakši i jednostavniji način. Vremenom je shvatio je da se ljudi uglavnom susrijeću sa sličnim problemima, bez obzira na to da li rade ili studiraju, te koji posao obavljaju i koja je djelatnost preduzeća u kome rade, na osnovu čega je osmišljen kurs Nauči Excel.

Prijavite se na kurs Nauči Excel online, a više informacija o grupnim prijavama i prijavama u ime kompanije upitom na mail akademija@vijesti.me ili pozivom na 067 311 422 ili 067 639 485.

Bonus video: