GLASNIK

Četnički partizani

Prvi put u Crnoj Gori vladaju poraženi. Za pokoj (duše) partizana u zdravlje četnika. Za pokolj četnika u zdravlje partizana. Slave i gubitke i pobjede, barabar i u isti mah, samo da se slavi
171 pregleda 11 komentar(a)
Četnički partizani, Foto: Prch.me
Četnički partizani, Foto: Prch.me
Ažurirano: 12.02.2016. 18:22h

Partizana nema. Bili pa prošli. Izumrli. Poslednji su se otišli ’91 u četnike. Tada su povukli i Titove pionire sa sobom. Kad su se T. pioniri vratili iz četnika dokusurili su partizane i uzeli zemlju od njih.

Onda su godinama išli iz partizana u četnike i obrnuto.

Mnogi su mislili da će im se od toliko obrtanja zamantat u glavu, ali ništa. Još nijesu, ni stali, ni odustali, ni propali. Slave partizanske pobjede jer četnici nemaju ni jednu… Slave (svoje) četničke poraze jer imaju svaki.

Prvi put u Crnoj Gori vladaju poraženi. Za pokoj (duše) partizana u zdravlje četnika. Za pokolj četnika u zdravlje partizana. Slave i gubitke i pobjede, barabar i u isti mah, samo da se slavi.

Nemaju nijedne svoje slave osim vlasti, koju ne daju ikome. Najveći njihovi protivnici, i u životu, i u Skupštini su isto četnici iz istih borbenih redova, koji se nijesu dokopali vlasti zajedno sa svojim istomišljenicima. Vlast je uzela pod svoje, sve bitke, pobjede, spomenike i antifašiste; i sve prevela katastarski na sebe… Narode ko te **be!?

Iz oči vi četnik viri nijesu takvi pioniri. Oj čenički partizani došli su vi crni dani.

Zapisi Nepismeni Pisac