DOMODRZNICA

Antidepresivi

Znate, kao neki sado mazo podvojeni lik, preko dana tjeram sebe da intenzivno topim stomak (čitaj moje blogove o crossfitu), a uveče još intenzivnije radim na tome da ga vratim u oblik lopte
111 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2015. 12:14h

”Nije ni čudo što ne možeš da skineš stomak”- ovako reaguje Jasna, moja dobra drugarica, kad joj saopštavam da najmanje dva puta nedjeljno pravim kolače. Ponekad se desi da ih pravim i tri puta sedmično, samo što to ni sebi još nisam na glas priznala.

A razgovor je počeo totalno naivno. Bez volje sam ovih dana, dosta sam radila proteklih nedjelja, situacija sa ličnim projektima i finansijama je vrlo klimava, počela je kiša, hladno je. Sve su to razlozi da sama sebi dijagnostikujem depresiju. To je za mene ono stanje kad vam se ne pere kosa, ne izlazi iz pidžame i ne priča ni sa kim. A i kad pričam obično to vodi u neku raspravu, traje predugo, pa se moja želja za krevetom još više pojačava. I tada ja pravim kolače. Ovog puta sam htjela Jasninu čokoladnu/keks “poslasticu”.

Znate, kao neki sado mazo podvojeni lik, preko dana tjeram sebe da intenzivno topim stomak (čitaj moje blogove o crossfitu), a uveče još intenzivnije radim na tome da ga vratim u oblik lopte.

Imam grižu savjesti dok jedem kolače, naročito ako sam se ubila od treninga. Ali, ima li što ljepše kad vam se čokolada topi u ustima, hormon sreće vam se širi po tijelu, a kolač djeluje kao pravi antidepresiv.

Dakle, ovaj recept sam pokupila od Jasne. Super je lak, pravi se brzo, a djeluje još brže.

Recept za keks tortu

Sastojci:

Keks po izboru

Mlijeko

250 grama margarina (ja stavljam puter)

250 gr šećera u prahu

4 jaja

čokolada za kuvanje

Prvo napravite fil: umutite mikserom puter, šećer u prahu i dodajte jedno po jedno žumance. Istopite čokoladu za kuvanje pa u nju dodajte umućena bjelanca. Sjedinite ove dvije smjese polako, špatulom, a ne mikserom.

Na poslužaonik ili u pleh počinite da ređate keks tako što ga prvo umočite u mlijeko (toplo, ne vrelo da se ne raspadne). Kad pokrijete pleh keksom premažite ga filom. Ređajte dok ne završite fil. Ja na kraju dodajem i malo mljevenog keksa. Kolač stavite u frižider da se stisne. I to je to.

Pa ko to onda kaže da se antidepresivi kupuju na recept?

Galerija

Bonus video: