DOMODRZNICA

Četiri ženska savjeta za odabir šminke

Olovku u ruke i pišite sugestije tako da imate šansu da u prodavnici provedete 5 minuta a na kafi ostalih 25. Priceless
478 pregleda 1 komentar(a)
karmini, šminka, Foto: Shutterstock
karmini, šminka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.10.2015. 10:34h

Problem izgleda ovako- treba mi puder, ne bih onaj koji sam koristila prošli put, htjela bih da promjenim. Uđem u prodavnicu i otkrijem da umjesto 43 vrste pudera koje su imali zadnji put kad sam ušla u radnju, sada prodavnica ima na raspolaganju 57 različitih. I pitam prodavačicu za savjet, ali ona mi ne djeluje skroz uvijerljivo. Onda odlučim da sama čitam etikete i kod 23-eg pudera odustajem. Kupujem onaj stari, onaj koji nisam htjela. Izlazim iz prodavnice nezadovoljna- izgubila sam sigurno pola sata a nisam presrećna ni svojom kupovinom. Jel vam poznat ovaj scenario?

Nedavno sam razgovarala sa nekim prijateljicama koje su mi savjetovale da pišem preporuke za kozmetičke preparate. Dok sam razmišljala kako da to izvedem pala mi je na pamet , čini mi se , bolja ideja. Pitala sam žene/prijateljice sa Facebooka šta one koriste. Dakle, olovku u ruke i pišite sugestije tako da imate šansu da u prodavnici provedete 5 minuta a na kafi ostalih 25. Priceless :)

Mirjana Delić, specijalista za komunikacije

Tip kože: Kako kažu kozmetičarke, normalan, što mi umnogome olakšava održavanje svježine, ali zato i jako osjetljiv na spoljne uticaje. Isprobala sam mnoge kreme i otkrila da mi najviše odgovaraju voćne tokom dana. Pred spavanje isključivo nanosim kremu na bazi puževljeve sluzi ili potpuno prirodno ružino ulje – utrljam u kožu par kapi i ujutro je lice meko kao u bebe. Za skidanje šminke preferiram vodene rastvore u odnosu na mlijeko.

Omiljeni karmin: Trenutno najdraži karmin u mojoj kozmetičkoj torbici je Chanel-ov Lotus Rouge. Preferiram boje od višnje, preko ciklame do ljubičaste. Ranije sam koristila i olovku u istoj nijansi, ali mi se odavno ta “ivica” više ne dopada. Sada nanosim samo karmin, vrlo često mekim tapkanjem, kako bi usne izgledale što prirodnije i svježe. Karmin je najčešće moja jedina vidljiva šminka i volim kontrast koji pravi na mom licu.

Omiljeni korektor: Ne koristim korektore. Iako više nepravilnosti pokrivaju od pudera, izbjegavam ih. Moja pojavljivanja na televizji, ranijih godina, zahtjevala su profesionalnu šminku i uvijek kad mi je nanošen korektor, imala sam osjećaj nelagodnosti na koži. Puder stavljam samo kad moram, samo tečni, Vichy. Volim da mi koža diše, koliko god je to pod puderom moguće. Kad imam podočnjake, što je generalno rijetko, rješavam to prirodnim maskama, obično na bazi voća.

Omiljena maskara: Imam tanke trepavice koje zaista dožive preporod kad ih razvuče i podigne maskara. Ne koristim vodootporne, ne želim da ostanem bez trepavica :) L’oreal Volume Million Lashes za mene čini čuda.

Kako izgleda tvoja idealna šminka: Nema tu filozofije – samo osmijeh.

Milica Nikić, fotograf u pokušaju

Tip kože- mješovita i i jako osjetljiva koža

Omiljeni karmin- Nyx matte lipstick pink boje

Omiljeni korektor- Maybelline affinitone tečni korektor, koji odlično pokriva kako podočnjake tako i bubuljice

Šta koristiš za lice – poslije puno eksperimentisanja sa raznim proizvodima zaključila sam da mi najviše prija Avonova kozmetika tako da koristim njihovu kremu za lice: Anew vitale dnevnu kremu. Lice perem sa Anew vitale cleanser (gel za čišćenje lica). Noćnu kremu ne koristim nakon što sam dobila savjet da ona dodatno masti kožu. Šminku skidam sa Garnier micelarnom vodom, umirujuća je i upravo namijenjena osjetljivoj koži.

Puder- Do sada mi se najbolje pokazao Bourjois bio detox organic puder, pokriva sve nepravilnosti, lako se nanosi i što je najbitnije ima pristupačnu cijenu. Daje licu svjež i prirodan izgled. Da dam malo boje licu stavim Deborah rose pesca rumenilo.

Kako izgleda tvoja idealna šminka- U nekim svečanim prilikama ili veoma rijetkim izlascima sa prijateljicama stavim Maybelline maskaru Colossal Volum Exspress i sijenke za oci. Trenutno koristim Nyx Love in Rio sijenke u neutralnim tonovima.

Hanja Marović, novinarka

Tip kože – normalan

Omiljeni karmin- Neka mat nijansa između tamno crvene i bordo, marke MAC ili Rimmel

Omiljeni korektor- Bilo šta što može da pokrije tamne kolutove ispod očiju (vampirski izgled, jel‘ te ). U nedostatku korektora – naočare za sunce.

Maskara- Maybeline

Puder – Rimmel

Šta koristiš za lice- Koristim blage tonike i kreme na bazi bilja, pred spavanje i ujutru , tonik i krema – Afrodita

Kako izgleda tvoja idealna šminka-Puder, smokey eyes, gore pomenuta nijansa karmina i maskara – ready to go!

Gorana Marković, glumica

Tip kože – normalna ka mješovitoj

Omiljeni karmin- Moj omiljeni karmin je Givenchy( fuchsia irresistible, 205 ). Pošto mi je bitno i kako pakovanje izgleda ovo je od genuine leather, jer ambalaža, ipak, prodaje proizvod, a ova je sjajna.

Omiljeni korektor- Korektor uglavnom ne koristim, ali kad ima potrebe za njim, onda je to Bourjois Anticernes Correcteur.

Šta koristiš za lice- ujutru čistim lice micelarnom vodom pa stavljam hidrantnu kremu. Kad se šminkam prvo ide podloga( hidrantna krema).

Puder- preporučujem Elizabeth Arden Intervene, odličan je i postojan, a nije pretežak za kožu

Maskara- Collistar ili Alverde-eye catcher ili Givenchy-sve tri su odlične

Kako izgleda tvoja idealna šminka- Moj savjet za lijepu i zdravu kožu-što manje šminke, što više piti vodu, na kožu stavljati voćne maske. I što je navažnije, a tiče se izgleda, nosikiriki iliti udri brigu na veselje!

A koje su vaše preporuke?

Bonus video: