DOMODRZNICA

Tajna jednog nesesera i jedne bubuljice

53 pregleda 1 komentar(a)
Domodrznica, Foto: Domodrznica.wordpress.com
Domodrznica, Foto: Domodrznica.wordpress.com
Ažurirano: 02.10.2015. 09:12h

Ahh , jesen. Kupe se ljetnje stvari, pakuju se japanke i lake baletanke, a vade dugi rukavi, mantili i čizmice. Ali, ko kaže da se jesenje spremanje odnosi samo na ormar. Evo, ja sam to prva govorila :) Dok se nisam, prije neku noć dohvatila svog nesesera i ukapirala da a) imam baš višak stvari koje nosim sa sobom,a koje nikad ne koristim i b) imam šminku koja čezne za kantom za smeće. Neko bi mogao i pomisliti da se baš šminkam, ali realnost je suprotna. Skoro osam godina na licu sam imala vrlo često tešku, televizisjku šminku. Ne znam da li ste ikad imali taj osjećaj- kao da vam je neko preko cijelog lica navukao masku koju osjećate u svakom trenutku. A možda sam to samo ja- i prije rada na TV-u, nisam nikad upotrebljavala puno šminke. Što ne znači da nemam svoju listu stvari koje nosim sa sobom.

Dakle, evo šta moj neseser za šminku sadrži (ovo je lista nakon jesenjeg pospremanja nesesera:)

BB Krema

Ovo je moje otkrovenje- krema i podloga u isto vrijeme. Razmazuje se kao krema ili tečni puder, kako god hoćete jer ovaj proizvod je i jedno i drugo. Lice je meko, prekriveno kako treba, hidrirano kako treba, a da ne pričam da ste jednim potezom nanijeli i kremu i puder. Ma jednostavno- super!

Bronzer

Ko to nema bronzer u neseseru? Idealan da daje sjaj licu, pa izgledate nekako…sjajno, ali ne kao novogodišnja jelka, već zdravo sjajno. Sigurna sam da znate na što mislim. Bronzer je odličan i ako s posla dočekate noć u grad pa vam treba korekcija dnevne šminke.

Kameni puder

Vjerujem da sve moje drugarice sapatnice koje imaju masnu kožu nose kameni puder sa sobom. Masna koža zna da se zasija što daje efekat umora na licu. Zato, četku u ruke i sa malo kamenog pudera problem je riješen.

Korektor

Ovo je moj najbolji drug. Dovoljna je kap korektora i izgledam 5 godina mlađe. Nije loše, zar ne?

Maskara

Toliko ih je da je stvarno teško napraviti izbor. Bitno je da vam ne lijepi trepavice i da ne ostavlja tragove svuda po licu.

Sjaj za usta

Uvijek koristim sjaj. Brz je i jednostavan za nanošenje, koja god boja da vam padne na pamet već postoji kao sjaj za usne koji je ili sjaj ili mat. Dakle, jedan potez i završili ste i taj dio šminkanja.

Četke

Četka za puder, za bronzer, za korektor. Ne diram se i ne piljkam se prstima. Ovo je prva lekcija koju sam naučila od profesionalnih šminkerki iz televizije.

Sad kad sam vam otkrila što se sve nalazi u mom neseseru za šminku red je da otkrijem još nešto. Ovaj neseser ne koristim prečesto. Moje lice je dosta dana bez šminke. Zašto? Zato što vjerujem da moje lice ima i druge kvalitete koji nisu u direktnoj vezi sa aktraktivnošću. Hoću jednostavno da kažem da moj šarm, ili harizma, smisao za humor ili inteligencija ne dolaze iz smokey eyes ili idealno oivičenih usana. Dolaze od mene sa ili bez šminke. Prija mi kad lijepo izgledam i kad se skockam, baš jednako koliko mi prija dobar smijeh sa prijateljicama sve sa mojom vidljivom bubljicom po sred čela.

A šta vi nosite u svom neseseru? Ili ne nosite ništa ? Share love!

Bonus video: