PRCH.ME

Ministar i "šesti prst"

"Dok u politici avnazuje, privatno se usavršava do detalja i sitnica. O državnom trošku puši i to cigarilose od 45 e. Država ga ne guši, već mu oslobađa urođene sklonosti…."
157 pregleda 4 komentar(a)
Toscanello, cigarilosi, Foto: Balli.gr
Toscanello, cigarilosi, Foto: Balli.gr
Ažurirano: 15.07.2015. 15:19h

"Džon Kenedi je svojedobno poručio Amerikancima: Ne pitajte šta država može da uradi za vas, nego šta vi možete da uradite za nju. Da je to izjavio slučajno u Crnoj Gori, stukli bi ga prije zvaničnog atentata. Ustrijelili bi ga s vrha prije nego s dna crnogorske države… Na vrhu je vrhnje a na dnu surutka. Zbog toga je nejasno što jednog glednog ministra za zemljoradnju i stočarstvo tako nemilice napadaju, samo zbog toga, što đe god stigne nešto digne….."

Tako u najnovijoj humoreski Mihailo Raodjičić Šok slika, kako kaže, jednog ministra.

"Dok u politici avnazuje, privatno se usavršava do detalja i sitnica. O državnom trošku puši i to cigarilose od 45 e. Država ga ne guši, već mu oslobađa urođene sklonosti…. A kakav je stručnjak za poljoprvredu rječito kazuje njegov privatni vinograd. Obzidao ga je fugovanim kamenom. Nećemo se raspitivati otkud mu materijal za toliki obzid, ni majstori, niti je li sve platio kreditnom karticom šano dušo. Neka mu sve stoji kako je, ali otkud mu pamet da i podzide ispod loza fuguje. Znaveno je de se one podižu od suvomeđe da bi se višak vode drenirao a višak toplote lakše oslobađao, te da loza ’’diše’’ kroz suvomeđu. On je sve zakarta da nema daška, ali mu je zato šanerski dušak obilat. Možda mu i loze rade na državnu karticu pa je sve zakartano do daljnjeg.”

Opširnije na http://www.prch.me/sesti-prst/

Bonus video: