2BI

Sedam načina da koristite mobilni telefon kada ste roditelj male djece

202 pregleda 3 komentar(a)
mobilni telefoni, Foto: Shutterstock
mobilni telefoni, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.01.2015. 10:23h

Kada ste roditelj male dece, imate mnogo obaveza koje treba da ispunite kako bi deca bila zadovoljna, zdrava i srećna. Ovo ponekad može biti veoma zahtevno.

U nastavku vam navodimo nekoliko predloga koji vam možda mogu pomoći:

1) Podesite timer kada merite temperaturu

Merenje temperature nekada može biti veoma zahtevno, jel deca kada su mala nemaju strpljenja da budu mirna. Pre nego što stavite toplomer, podesite timer na svom pametnom telefonu na 4 minuta i sačekajte da se čuje alarm. Ovo naravno važi ukoliko ne koristite digitalni toplomer.

2) Podesite alarm da bi ste znali kada treba da date lek

Lek se obično pije na 8 sati. Iz mog iskustva je teško setiti se svaki put kada dodje ovo vreme da se da lek usled ostalih obaveza. Da se ovakve stvari ne bi dešavale, jednostavno podesite alarm da zvoni svaki put kada treba da date lek.

3) Napravite dogadjaje u kalendaru sa datumima kada treba da dete primi vakcinu

Tokom prvih nekoliko godina dete treba da primi 3 ili 4 vakcine. Kada odete kod lekara on vam upiše u malu knjižicu kada treba da dodjete. Kada dodjete kući, knjižicu ćete odložiti negde i neko vreme zaboraviti na nju. Kako bi ste se jednostavno setili kada treba da odete na vakcinaciju, napravite dogadjaj na taj datum i podesite alarm da zvoni 2 dana ranije.

4) Sačuvajte crteže vaše dece

Kada su deca mala, vole da crtaju. Najlakši način da sačuvate njihove crteže jeste da ih slikate i kada imate vremena prebacite na kompjuter. Dobra stvar sa slikanjem na mobilnom telefonu jeste što imate datum i vreme kada ste sliku napravili. Ovo vam omogućava da kasnije kada sve prebacite na računar, znate kada su crteži napravljeni.

5) Slikajte kutije igračaka koje ste kupili

Meni se nekoliko puta desilo da mom sinu kupim dva puta istu igračku iz serije. Npr, iste LEGO super heroje, istog moćnog rendžera, ili istog gormita. Da se ovo ne bi dešavalo, za igračke koje kupujete na ovaj način, slikajte kutiju kada je kupite i kada ste sledeći put u prodavnici jednstavno proverite šta ste kupovali prethodnog puta.

6) Slikajte trenutke kada prospu nešto ili se isprljaju

Možda zvuči neobično, ali ovo je siguran način da se ne iznervirate kada se dese ovakve stvari. Sa druge strane, kolekcija ovako napravljenih fotografije biće vam veoma draga kasnije u životu.

7) Snimite ih kada vam nešto obećaju

Moj sin je meni nebrojeno puta do sada nešto obećao da bi dobio ono što želi. Kasnije, kao što i verovatno predpostavljate, od obećana nije bilo ništa. Dobar način da pokušate deci da ukažete da je važno da ispune ono što obećaju, jeste da ih snimite dok vam govore i kasnije pustite kada razgovarate sa njima o tome kako to ipak nisu uradili.

www.2bi.me

Bonus video: