2BI

5 stvari koje možete da radite dok čekate u redu

Sledeći put kada stanete u red, predlažemo da izvadite svoj telefon i uradite neku od sledećih stvari...
87 pregleda 3 komentar(a)
re, gužva, ljudi, Foto: Shutterstock
re, gužva, ljudi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.11.2014. 15:06h

Verovatno ne volite da čekate u redu. Ovakvi događaji obično izazivaju nelagodna osećanja kao što su ljutnja, nestrpljenje i slično. Međutim, ukoliko se fokusirate na neke druge stvari, a ne na činjenicu da čekate, vreme može proći mnogo brže a usput možete i uraditi neke korisne ili zabavne stvari.

Sledeći put kada stanete u red, predlažemo da izvadite svoj telefon i uradite neku od sledećih stvari:

1. Stavite u kontakte poslednji nepoznati broj koji vas je zvao a važan vam je

Da li vam se nekada desilo da vas je pozvao neko važan, čiji broj nemate sačuvan u imeniku? Ukoliko taj broj ne stavite u kontakte odmah nakon poziva, velika je verovatnoća da ga nećete staviti ni kasnije, jer će se jednostavno broj izbrisati zbog drugih poziva koje budete primali ili slali. Dok čekate, prođite kroz listu poziva i pokušajte da se setite da li su vam važni neki brojevi koji nisu u imeniku. Ukoliko jesu, upišite ih u kontakte.

2. Obrišite fotografije koje vam nisu potrebne

Ukoliko svoj pametni telefon koristite za pravljenje fotografija, u njemu će se nalaziti veliki broj neuspelih pokušaja. Dakle, imate sigurno mnogo fotografija koje su zamućene, tamne ili jednostavno nepotrebne. Realno je da nikada nećete imati vremena da priključite vaš pametni telefon na PC i prebacite ili obrišete fotografije koje su vam nepotrebne. Iskoristite vreme dok čekate da brišući nepotrebne slike, oslobodite prostor na vašem pametnom telefonu. Ovako smanjujete verovatnoću da ne bude mesta na telefonu, u trenutku kada je prilika da napravite dobru fotografiju.

3. Napravite spisak vama bitnih ljudi kojima se niste skoro javili

Postoje stvari koje nikada nisu hitne, ali su veoma važne. Da li postoji prijatelj kome se niste skoro javili? Popišite ljude koji su vam važni, a niste se skoro čuli sa njima. Odmah nakon što izađete iz reda, pozovite nekog od njih i pitajte kako su.

4. Zabeležite važne podatke iz SMS poruka

Da li vam se desilo više puta da neki e-mail ili broj telefona čitate iz poruke koju vam je neko poslao? Pročitajte poruke i podatke koji sam vam važni, smestite tamo gde treba da budu, što je najčešće imenik vašeg pametnog telefona.

5. Igrajte igricu

Ko kaže da čekanje ne može biti zabavno...

Bonus video: