2BI

Kako firme treba da koriste Internet za svoju promociju

Kao i za većinu stvari u životu, i za uspešnu promociju na Internetu potrebno je mnogo rada i strpljenja
1 komentar(a)
internet promocija, Foto: 2BI.me
internet promocija, Foto: 2BI.me
Ažurirano: 20.10.2014. 10:34h

Kada razgovaramo sa firmama o tome na koje sve načine mogu da promovišu svoj posao na Internetu, uglavnom nam postavljaju sledeća pitanja: "Ukoliko imam Facebook stranicu, da li mi je potreban sajt?" ili "Kako da povežem sajt sa nekom socijalnom mrežom?" ili "Zar nije Facebook za decu?"...

U nastavku ćemo vam predstaviti koncept koji zastupa većina stručnjaka iz ove oblasti, tako da su svi izrazi koji će se spominjati preuzeti od njih i prilagođeni ovdašnjim prilikama.

Dakle, dobra strategija za korišćenje Interneta za promociju vaše firme se sastoji iz sledećih komponenti:

1) Napravite svoji bazu

Baza je nešto nad čim imate u svakom trenutku potpunu kontrolu. Jednostavno rečeno, ovo je vašsajt. Baza je mesto gde ćete najlakše prodavati svoje proizvode ili usluge. Sve ostalo treba da vam služi da dovedete ljude do baze.

2) Napravite ambasade

Ovo su mesta nad kojim nemate potpunu kontrolu, ali gde imate redovno prisustvo. Ovo su sve socijalne mreže kao što su Facebook, Twitter, Instagram i slično. Za razliku od vaše baze, ovde nemate potpunu kontrolu i morate da poštujete pravila koja dikiraju oni na čijoj ste "teritoriji". U poslednje vreme ovo postaje priličan problem. Npr. svi znamo šta je Facebook uradio sa organskom distribucijom postova u poslednje vreme, sve u svrhu motivisanja ljudi da počnu da se reklamiraju.

3) Napravite glasnike

Glasnici su mesta koja nisu vaše vlasništvo, i na kojima povremeno prisustvujete. Primer za ovo bi bio neki članak koji ste napisali i koji se pojavio negde na Internetu, ili gde je neko drugi napisao nešto o vama.

Kao i za većinu stvari u životu, i za uspešnu promociju na Internetu potrebno je mnogo rada i strpljenja. Naš savet je da se svakako započne prvo sa bazom, a onda da se stvari nadograđuju prisustvom na socijalnim mrežama i slično.

http://www.2bi.me/blog67.html